Welles, niettus om bodyscanner

Minister Eurlings, wat een fijne vent is het toch ook. Schreef ik vorige week al over het gerommel met de echte cijfers over de kilometer heffing, daar wil ik het nu over die rottige bodyscanners hebben. Volgens Eurlings moeten we niet zo zeiken en ben je doodziek in je hoofd als je denkt dat ook al je privé delen op de scanners te zien zijn.

Ja, hoe durven we het om ons daar druk over te maken? Dat apparaat gaat vele terroristen tegenhouden zodat we allemaal super veilig zijn… Dat je het even weet. En dat ze ontkennen dat het je genitaliën behoorlijk gedetailleerd in beeld laat komen is voor mij alweer voldoende om eens even wat verder te kijken, kijk je even mee? Deze week moest er een bekende ster uit India door de bodyscanner op het vliegveld Heathrow in Engeland, en toen kwam het verhaal dat zijn scan/foto geprint en onder het beveiligingspersoneel verspreid werd. De volgende dag stond er een artikel in de London Telegraph waarin een spreektoeter van de luchthavenbeveiliging duidelijk maakt dat het ”simpelweg onmogelijk is om prints te maken omdat de scanner daar niet voor uitgerust is”. Maar CNN heeft een artikel op hun site waarin staat dat ze over een technisch document beschikken waarin staat dat de scanner wel degelijk in staat is om scans op te slaan en uit te printen. De directeur van privacygroep EPIC, Marc Rotenberg, voegt daar aan toe dat, ”If you look at the actual technical specifications and you read the vendor contracts, you come to understand that these machines are capable of doing far more than the TSA has let on.” Hij zegt dus dat als je de technische specificaties en contracten goed doorleest, dan zal je zien dat deze machines tot veel meer in staat zijn dat ze toe willen geven. En als, zoals beweerd wordt, de scanners geen uitdraai kunnen maken, hoe komen foto’s als deze dan bij verschillende nieuwsagentschappen terecht? Het feit dat ze hierover liegen terwijl er dus een ernstige inbreuk op de privacy zal zijn, geeft aan dat we in een nare wereld aan het afglijden zijn. Denk ook eens aan bijvoorbeeld kleine kinderen die ook door deze dingen heen moeten… Je zal maar zo een viespeuk hebben die onder het genot van een kopje koffie al die scans uit zit te printen voor zijn eigen plezier? Ik moet er niet aan denken.

Lees meer

Een kleine glimlach

Balkenende, Balkenende, Balkenende, de onschuld zelve spelen werkt niet meer hè? Ze beginnen je door te krijgen. Ik zou als ik jou was ook alvast maar gaan bedenken hoe je hierop gaat reageren. Eigenlijk zou ik graag hebben gezien hoe J.P. Balkenende erbij heeft gezeten toen hij deze aankondiging van de Commissie Davids over de inval van Irak op TV zag? Het kan toch haast niet anders dat het zweet hem op alle plekken uitbrak.  “O jee,” dacht hij, “we krijgen straks allemaal zelfdenkende mensen, dat kunnen we niet hebben in dit land! We waren altijd zo trots op het feit dat we iedereen in Nederland zo dom konden houden!”

Kniezen moet hij, nu het rapport over de inval in Irak door de Commissie Davids is opgeleverd. En dat doet hij ook! Toch weet Balkende het maar weer mooi te draaien in zijn reactie naar de pers toe. We onderschatten J.P. toch echt te vaak en te gemakkelijk. Velen denken dat de man een beetje een houterige stuntelaar is, maar als het moet dan weet dit geniepige reptiel zich in alle bochten te wringen om maar onder zijn onvermijdelijke vonnis uit te komen. Dit vonnis natuurlijk zijnde dat hij een marionet is voor de globale elite en dat hij zo snel mogelijk moet stoppen met wat hij doet.

Lees meer

Een schokkend sierraad

Na de mislukte onderbroeken- bomaanslag op eerste kerstdag worden in bepaalde landen, waaronder Nederland, de full bodyscanners uit de mottenballen gehaald om zo die stoute terroristen te pakken.  Het feit dat er al geroepen is dat veiligheid  belangrijker is dan privacy, hoor ik iemand 1984 roepen?,  zet dat mooi de deur open voor nog een gadget in de strijd die ze de war on terror noemen.

Die mooie uitvinding is de taser bracelet, ook wel EMD genoemd. Op internet kun je een mooi propaganda filmpje vinden van de fabrikant waarin ze je vertellen hoe handig dat ding wel niet is. Het grappige is dat ze in dit filmpje toegeven dat scanners of camera’s de kapers op 9/11 niet hadden kunnen stoppen… Hun oplossing? Iedere persoon die op het vliegtuig wil stappen, krijgt bij de balie een armband om met daarop zijn/haar gegevens die ook weer corresponderen met het ticketnummer, en de labels aan de bagage. Super handig! Maar nu the tricky part, in deze armband zit een taser verstopt die jou met een druk op de knop de electric boogie laat doen en je in je broek laat plassen als je je misdraagt of voor terrorist wordt aangezien. Ik moet er nog wel even bij zeggen dat ze nog niet gebruikt worden, nog niet… Er is volgens mij namelijk niet zo veel wat het gebruik hiervan tegen zou moeten houden want nu de privacyschendende scanners ook bijna overal stroom staan te slurpen, is dit gewoon een volgende stap.

Lees meer

Onderbroekenlol

Ok ok, misschien een beetje laat gecoverd, maar ik heb letterlijk vanaf 25 december op de grond gelegen van het lachen. Dit kan toch niet waar zijn!? Een jonge Nigeriaan wordt rustig door alle douanes geloodst van Nigeria via Amsterdam naar Detroit, zonder ook maar enige controle.  Hij wordt geleid door een net geklede Indiase (wat leek op een) zakenman, door alle vliegvelden, want de de jonge Umar Farouk had geen paspoort bij zich. EXCUSE ME…? Maar goed, vervolgens zijn er ooggetuigen die iemand de jonge Nigeriaan de gehele vlucht naar Detroit zien filmen. En vervolgens knapt er een ballonnetje in de onderbroek van de jongen en hebben we in eens een nieuwe terroristische aanslag? Nee, deze keer is het klinkklaar. Dit was een False Flag operatie.

Laten we dit even rustig  doornemen. Als iemand betaald met cash, geen bagage meeneemt en al helemaal als hij geen paspoort heeft, dan staat deze bovenaan in iedere lijst van gevaarlijke terroristjes. Als jij of ik dat doen dan kunnen we ons bij ieder douane poortje tot op het bot strippen of gaat er een of andere grote man met rubberen handschoentjes langs je lichaam, terwijl hij overal in knijpt en vreemd genoeg licht opgewonden lijkt te raken. En wist je al dat Meneer Abdulmutallab ook al in een terroristenlijstje stond?

Lees meer

Jemen, weer een nieuwe oorlog?

Het is eerste kerstdag en een 23 jarige Nigeriaan probeert een bom die in zijn onderbroek verstopt zit tot ontploffing te brengen. Een van de passagiers duikt boven op hem en voorkomt zo dat het vliegtuig de lucht in gaat, figuurlijk gesproken dan.

Hoe meer informatie er naar buiten komt hoe meer duidelijk wordt over het hoe en waarom. Vrij snel komt het naar buiten dat deze man getraind is door Al-Qaida in Jemen. We zullen een dezer dagen een uitgebreider artikel schrijven over de details en eigenaardigheden die er rondom deze gebeurtenis liggen. Waar ik het even over wil hebben is de mogelijkheid dat deze ‘aanslag’ gebruikt gaat worden om weer een land binnen te vallen/te bombarderen. En dat land is Jemen, een van de armste landen met een leger van niks en een instabiele regering. Op 18-12-09 heeft de VS al een raketaanval gedaan op een al-qaida kamp ten noorden van de hoofdstad Sanaa, en nog een op een locatie waar volgens personen binnen de overheid een ”Zekere aanslag op een Amerikaans doel” gepland werd. Een Senator, meneer Joe Lieberman heeft al gezegd dat als er niet snel actief gehandeld word dat Jemen de oorlog van morgen zal zijn. Na de beschuldigingen aan het adres van Iran, ze willen een kernbom bouwen, zoeken ze nu weer ruzie met een land in het Midden-Oosten en de eerste bommen zijn al gevallen. Wij geloven helemaal niets van die neppe oorlog tegen de terreur en hopen dat de mannen en vrouwen van de Amerikaanse troepen in gaan zien dat ze gebruikt worden, en massaal nee zeggen tegen deze zinloze conflicten. Deze mensen worden gebruikt om de agenda van een stel machtswellustelingen uit te voeren die geen moer om het leven van hun soldaten geven. En er bestaat een reële kans dat het opnieuw op oorlog uit gaat draaien, aangezien het witte huis al bezig is om potentiële doelen uit te zoeken voor een vergeldingsaanval na de aanslag op eerste kerstdag.

Lees meer

RAND gaat ditmaal over het randje

Denktanks, het lijkt alsof er steeds meer van deze instituten uit de grond springen. Ze doen zich voor als organisaties die bezig zijn levens te verbeteren voor jou en mij. Veel van deze organisaties zijn bezig na te denken over hoe het huidige beleid kunnen verbeteren. Dit moet natuurlijk gebeuren met het uitgangspunt van hoe het beter voor de burgers zou kunnen zijn. In werkelijkheid word dit uitgangspunt genegeerd. De realiteit leert ons keer op keer dat deze denktanks puur en alleen de overheden dienen waardoor ze betaald worden.

De afgelopen eeuw zijn er veel van deze denktanks tot stand gebracht. Door heel de wereld zijn er wel meer dan 100 denktanks. Zo zijn er bijvoorbeeld in ons naburig land België een aantal zoals: The European Policy Center (EPC), Think Young, The Friends of Europe, The Lisbon Council, The Centre for European Policy Studies (CEPS) en BRUEGEL. Hier vind je een uitgebreide lijst. Maar natuurlijk torent niemand boven de tot op heden Almachtige Amerikanen uit, aangezien zij het concept denktank vrijwel verzonnen hebben. Eén van de grote players in dit circuit is de RAND corporatie. Een organisatie die naar eigen zeggen op alle platformen binnen de overheid haar zegje klaar heeft. Zo meld de CEO in zijn webcast dat zijn organisatie zich nestelt in het adviseren in beleid, maar ook in militaire tactieken en zetten. Dit laatste is toch wel waar RAND te ver in is gegaan en waaruit blijkt dat we hier te maken hebben met een organisatie die niet zo poeslief en aardig is als zij zich voordoet.

Zoals vele van jullie niet ontgaan is zijn er weer veel dreigingen in het Midden-Oosten. Zo is Israël weer in het nieuws actief, omdat zij zich rustig aansluiten bij het clubje van Amerika en daarmee zeggen: “Kijk de terroristen zijn de schuld van alles. Kijk Hamas (Arme mensen met een theedoek om het hoofd die gooien met stenen en zelfgemaakte klappertjes), laten we ze beschieten met raketten.” Dit soort ongein zorgt weer voor verhoging in olieprijzen.

Lees meer

Met dank aan de media…

Hier weer 2 mooie voorbeelden van het effect dat de media op ons heeft, voornamelijk het inboezemen van angst onder de bevolking. Het eerste voorbeeld gaat over een jongeman die met een munitiekistje en legerjas over het station in Amsterdam liep. Mensen zagen het verouderde munitiekistje en dachten gelijk aan een bom! Zeker weten dat vóór 11 September 2001 niemand er ook maar gekeken zou hebben. Maar dankzij de media en o.a. de reclame ‘Nederland tegen terrorisme’ is iedereen als de dood voor alles wat afwijkt van het ‘normale’. Mensen worden bang gemaakt en aangespoort elkaar in de gaten te houden, stel je voor dat iemand anders doet/denkt dan wat ons ingeprent is? Dat betekend tegewoordig voor het schapenvolk niets minder dan ”Dan moet het wel een terrorist zijn!” En dan noemen ze mensen zoals mijn collega, mijzelf en jullie paranoide en alu-hoedjes!?

‘Terreurverdachte door kist met computerspel’

Zo speel je tijdens een persconferentie een computerspelletje, zo word je op perron 4 op station Amsterdam-Amstel omringd door dertig agenten die je verdenken van het voorbereiden van een terroristische aanslag.
Het overkwam gamerecensent Christiaan Levering (21) uit Nijmegen deze week. Reden: hij droeg een leeg munitiekistje onder zijn arm, een presentje van de spelletjesmaker.

Levering, internetwizzkid en recensent van computerspellen voor het blad Game TM, bezocht afgelopen woensdag een persbijeenkomst op het eiland Pampus ter gelegenheid van het nieuwe strategiecomputerspel Command & Conquer Red Alert 3.

Aan het einde van de dag kreeg Levering als gimmick een ex-legermunitiekistje cadeau met daarin het computerspel, een T-shirt, wat persberichten en een cd-rom met beeldmateriaal. Lees meer

Gearresteerd voor verhaaltjes schrijven

Mocht je nog niet overtuigd zijn dat de Amerikanen compleet zijn doorgeslagen met de antiterrorisme maatregelen dan zal het volgende verhaal je vast en zeker overtuigen. Een 18-jarige jongen uit Winchester in Clark County in Amerika is afgelopen dinsdag gearresteerd voor (luister goed) het schrijven van een stukje Science Fiction. De jongen, William Poole, is volgens de politie gearresteerd, omdat ze documenten van hem hebben gevonden die duiden op gewelddadige acties tegenover zijn medestudenten, leraren en de politie.

De jongen verklaarde aan de media dat het hier ging om een stukje fictie wat hij had geschreven voor zijn Engelse lessen. Het verhaal gaat over “Zombies” die een school binnenvallen en van alles aanvallen. Hij verklaarde ook dat het verhaal niemand specifiek benoemde, zelfs de school of de politie werd niet expliciet vermeld in zijn verhaal. William meldde nog dat het pure fantasie was en dat genoeg mensen hem op school kenden en dat ook zij wisten dat hij tot niets geks in staat zou zijn. William noemde het allemaal een groot misverstand. De overduidelijk hersenloze politie wisten te melden dat de aard van zijn verhaal alles tot een overtreding maakte. Afgelopen donderdag verhoogde de rechter William’s borg van één naar vijfduizend om aan te geven hoe ernstig deze misstap is.

Je raadt trouwens nooit hoe de politie aan deze documenten zijn gekomen. William’s bezorgde grootouders hebben het opstel gevonden en overgedragen aan de plaatselijke politie. De NSB is weer terug mensen. Het volk in Amerika is nu al zo bang (gemaakt) voor terrorisme, (want ook je eigen school overhoop schieten is natuurlijk terrorisme) dat zij hun vrienden en familie zo maar aangeven bij de autoriteiten/ de heiligen.

En iedereen die denkt dat deze antiterrorisme gekte wel in Amerika blijft, kan zich beter even laten nakijken. Eerst was er namelijk MacDonalds en overgewicht waarvan wij dachten dat komt nooit naar ons land. Nu ligt het bezaaid met Mac’s, Burger Kings, KFC’s en noem maar op en als we de media mogen geloven puilt het Nederlandse volk uit.

Lees meer

Britten krijgen het zwaar te verduren

De Britten gaan zonder meer een zwaar jaar tegemoet. De Engels krant The Gaurdian meldde dat veel Britten nog voor de kerst zonder een baan komen te staan. De economische crisis speelt nu nog binnen het bankwezen en op de aandelenmarkt, maar het is natuurlijk onvermijdelijk dat dit ook in de ‘echte’ economie zal doorsijpelen. In Groot-Brittannië komt dit eerder dan later en de cijfers en voorspellingen geven aan dat de Britse bevolking zwaar de dupe zal zijn van dit geintje. Eén miljoen Britten zouden kopje onder gaan vanwege het feit dat Britten minder gaan winkelen en omdat de kleinere ondernemingen nu helemaal niet meer aan geld kunnen komen middels leningen. De officiële cijfers voorspelde al een grote aantal werklozen, maar in die cijfers is nog niet de aandelenmarkt crash van vorige week meegerekend.

Niet alleen op financieel gebied krijgen de Britten het zwaar te verduren, maar nu is er nog iets gemeld waar de Britten niet beter van zullen worden. Een anti-terrorisme minister (mijn god waarom bestaan die mensen) van Engeland heeft laten weten dat er een enorme dreiging is dat Al Qaeda (houdt nog steeds in je achterhoofd dat Al Qaeda is samengevoegd, opgeleid en betaald door de CIA) een ‘Complexe’ terroristische aanslag aan het voorbereiden is. Het artikel meldt letterlijk dat we hier met een complex plot te maken hebben. Ze lachen je gewoon uit, want zij weten dondersgoed dat de complexiteit hem zit in het feit dat zij de uiteindelijke terroristische aanslag tot uitvoer brengen om vervolgens Ali Al Qaeda de schuld te geven. Verder zei de beste man dat er in de afgelopen tijd een aantal veiligheidsmaatregelen zijn getroffen (camera’s op elke hoek van de straat, harde aanpak politie, voor alles identificeren of gearresteerd worden) en dat dit alles een stuk veiliger heeft gemaakt (O JA hoe bewijs je dat dan), maar dat we zeker nog niet veilig zijn. Wat hij dus eigenlijk zegt is: Deze maatregelen zijn alleen voor het controleren van de brave burger en dus helpt het niets tegen een terroristen die bovendien ook nog door de overheid worden betaald.

Ik leef enorm mee met de Britten, want ik weet dat ons koude kikkerlandje als volgende op de politiestaat implementatielijst staat. Ik hoop dat het niet zo ver zal komen, maar ik ben wel bereid om voor mijn vrijheid te vechten, jij ook…?

VS toornt Pakistan

Voor een land wat zo diep in de financiële zorgen zit als de VS, zijn ze nog steeds erg druk met het uitlokken van geldverslindende conflicten. Denk op dit moment aan b.v. Iran en ze zijn nu weer druk bezig om te kijken hoe het met het geduld van Pakistan gesteld staat.

Pakistan is sowieso niet blij met de Amerikaanse bemoeienis in hun land, een Pakistaanse ambassadeur heeft in januari ook al geklaagd over anti-terreur acties die de VS uitgevoerd heeft. En paar weken geleden heeft de VS ook al een aanval uitgevoerd op Pakistaans grondgebied waarbij onschuldige vrouwen en kinderen omgekomen zijn. De VS heeft miljoenen aan Pakistan geschonken om de Taliban en Al-Qaida groepen aan te pakken die in het grensgebied vertoeven, maar de VS is nog niet tevreden blijkbaar en besluit dan zelf maar oorlogje te gaan spelen in het gebied. Op zaterdag 27 September hebben Amerikaanse jachtvliegtuigen wederom het Pakistaanse luchtruim geschonden. Er zijn geen beschietingen of iets dergelijks geweest maar ik vraag me af waar ze mee bezig zijn. Ik ga er niet vanuit dat ze hopen dat Pakistan er genoeg van heeft en ze uit de lucht schiet…?

Maar zoals zo vaak hebben de hoge heren in het Pentagon en de overheid geen goedkeuring meer nodig, van niemand niet. We mogen wel op onze tellen gaan passen, als ze denken dat er in Nederland terroristen rondlopen dan kunnen ze naar eigen inzicht een aanval plannen of een bom gooien en we moeten er niet over zeuren… Dit is natuurlijk niet serieus bedoelt maar het is wel wat ze nu in Pakistan doen. Pakistan is trouwens een partner van Amerika, net als Nederland, dat je het even weet.