Hare majesteit de koniging x Ongeschikt

Inmiddels doen de persberichten zich al aardig in de ronde, de tweede kamer wil de koningin haar inspraak beperken in de tweede kamer. Nu wordt vrijwel elke stap die de tweede kamer zet dan wel ingefluisterd of goedgekeurd door hare koninklijke hoogheid, dus ook hier zal wel enige opzet in het spel zijn. Toch lijkt het op een goede stap in de richting. We kunnen met een gerust hard na een dergelijke beslissing ook haar salaris en dat van Wim Lex halveren, omdat hun rol daarmee ook wordt gehalveerd, of ben ik nu iets te voorbarig.

Daarnaast weten we allemaal dat Onze Hoogheid ere lid is van het stel elitaire figuren wat eens per jaar de voortgang van hun globalisatieplannen met elkaar bespreekt. Toch zien we de ontwaking van steeds meer Nederlanders die daarbij ook actie durven te ondernemen.

Er is een petitie opgezet die door ons allemaal getekend zou moeten worden. Hierin wordt verzocht om volledig inzicht in de o zo geheimzinnige vergaderingen te krijgen. Ook verzoek je hiermee om voorgaande notulen van de bijeenkomsten in te kunnen zien.

Ik zeg waar wacht je nog op teken onmiddellijk!

 

Don’t tase me (B)ro-BOT!

De ontwikkelingen in technologie land gaan hard, heel hard. Nou hoeft dat niet altijd een slecht ding te zijn natuurlijk. Ik bedoel, hoe handig is het om een laptop te hebben waarmee je overal even wireless inlogt om je mail te checken, of dat navigatiesysteem die je zonder frustratie op onbekend terrein voor de deur van het ingevoerde adres afzet, of die Senseo machine die een lekker bakkie troost voor je fabriceert? Ja, de technologie staat voor niets, beste mensen…

Ok, dat waren een paar voorbeelden van technologische uitvindingen die je het leven gemakkelijker en aangenamer maken, maar er zijn er ook een aantal onderweg, en ook al operationeel, die het tegenovergestelde doen. Ze zullen je het leven zuur gaan maken! Ik heb het over de zogenaamde UAV’s (Unmanned Arial Vehicles) en drone’s die steeds populairder worden bij de de heersende machten. We kennen allemaal de Predator drone wel die door het Amerikaanse leger ingezet wordt in de oorlogen in Irak en Afghanistan, maar ook hebben ze aanvallen uitgevoerd in Pakistan en andere landen. In den beginne was de predator alleen maar een observatie middel, er werden wat sensoren en High-Res camera’s aan gemonteerd en een leunstoel-piloot aan de andere kant van de wereld bestuurde de Predator terwijl hij een konvooi terroristen schaduwde. Maar een nadeel was dat, als het doel gevonden was, de Predator afhaakte en de coördinaten naar bijvoorbeeld een F-18 stuurde die er dan op zijn beurt een salvootje Hellfire raketten op af schoot. Dat duurde dus te lang, soms waren de slechteriken al gevlogen en was de kans verkeken. Daar hebben ze dus wat op gevonden, ze hebben de nieuwere versie van de Predator uitgerust met zijn eigen arsenaal aan wapentuig en kan dus zelf vuren en het doel uitschakelen zonder op back-up te hoeven wachten. Dit was even een uitstapje ter verduidelijking van waar ik naar toe wil met dit artikel..

Lees meer

Herrie in Nederland

Vanochtend kwam wederom een behoorlijke Big Brother actie aan het licht. Spits en de Telegraaf melden allebei dat Rotterdam sinds kort met een herriemeter aan de slag gaat. Een mooi gekozen naam ook, de “herrie” meter, dit is natuurlijk niets anders dan een decibel meter. Deze meters zijn in het licht van alle voorgaande maatregelen, het zoveelste middel om een soort juk te drijven tussen de mensen in onze samenleving. In de tweede wereld oorlog was de beste manier om mensen onder controle te houden het “Divide and Conquer” principe of op zijn Nederlands het verdeel en heers principe. In Nederland kende wij de NSB’ers. Praat niet met die buren, want ze zouden je wel eens kunnen verraden aan de Duitsers. Dit geweldige principe wordt dus vol doorgezet in de huidige “vrije” maatschappij.

Het verdeel en heers principe van de herriemeter is als volgt. Je moet als NSB’er netjes een logboek bij houden op welke tijdstippen je buurman herrie maakt, je kunt dat dan eventueel kracht bij zetten met de decibel meter om te laten zien hoe hard hij dan had zitten schreeuwen, tv luisteren of noem het maar op. De eerste waarschuwing die de politie/gemeente op het verzoek van de NSB’er uitgeeft aan de persoon in kwestie, heeft een gele kaart tot gevolg. En mocht je in het verzet gaan tegen de NSB’er en je houd de herrie aan, dan maak je kans op een rode kaart. En dit betekent letterlijk dat de gemeente over gaat tot stappen om jou je eigen huis uit te werken. Vervolgens wordt je op de trein richting Auschwitz gezet…. nee hoor das natuurlijk niet waar, zo ver gaat het (nog) niet.

Lees meer

Welles, niettus om bodyscanner

Minister Eurlings, wat een fijne vent is het toch ook. Schreef ik vorige week al over het gerommel met de echte cijfers over de kilometer heffing, daar wil ik het nu over die rottige bodyscanners hebben. Volgens Eurlings moeten we niet zo zeiken en ben je doodziek in je hoofd als je denkt dat ook al je privé delen op de scanners te zien zijn.

Ja, hoe durven we het om ons daar druk over te maken? Dat apparaat gaat vele terroristen tegenhouden zodat we allemaal super veilig zijn… Dat je het even weet. En dat ze ontkennen dat het je genitaliën behoorlijk gedetailleerd in beeld laat komen is voor mij alweer voldoende om eens even wat verder te kijken, kijk je even mee? Deze week moest er een bekende ster uit India door de bodyscanner op het vliegveld Heathrow in Engeland, en toen kwam het verhaal dat zijn scan/foto geprint en onder het beveiligingspersoneel verspreid werd. De volgende dag stond er een artikel in de London Telegraph waarin een spreektoeter van de luchthavenbeveiliging duidelijk maakt dat het ”simpelweg onmogelijk is om prints te maken omdat de scanner daar niet voor uitgerust is”. Maar CNN heeft een artikel op hun site waarin staat dat ze over een technisch document beschikken waarin staat dat de scanner wel degelijk in staat is om scans op te slaan en uit te printen. De directeur van privacygroep EPIC, Marc Rotenberg, voegt daar aan toe dat, ”If you look at the actual technical specifications and you read the vendor contracts, you come to understand that these machines are capable of doing far more than the TSA has let on.” Hij zegt dus dat als je de technische specificaties en contracten goed doorleest, dan zal je zien dat deze machines tot veel meer in staat zijn dat ze toe willen geven. En als, zoals beweerd wordt, de scanners geen uitdraai kunnen maken, hoe komen foto’s als deze dan bij verschillende nieuwsagentschappen terecht? Het feit dat ze hierover liegen terwijl er dus een ernstige inbreuk op de privacy zal zijn, geeft aan dat we in een nare wereld aan het afglijden zijn. Denk ook eens aan bijvoorbeeld kleine kinderen die ook door deze dingen heen moeten… Je zal maar zo een viespeuk hebben die onder het genot van een kopje koffie al die scans uit zit te printen voor zijn eigen plezier? Ik moet er niet aan denken.

Lees meer

Een schokkend sierraad

Na de mislukte onderbroeken- bomaanslag op eerste kerstdag worden in bepaalde landen, waaronder Nederland, de full bodyscanners uit de mottenballen gehaald om zo die stoute terroristen te pakken.  Het feit dat er al geroepen is dat veiligheid  belangrijker is dan privacy, hoor ik iemand 1984 roepen?,  zet dat mooi de deur open voor nog een gadget in de strijd die ze de war on terror noemen.

Die mooie uitvinding is de taser bracelet, ook wel EMD genoemd. Op internet kun je een mooi propaganda filmpje vinden van de fabrikant waarin ze je vertellen hoe handig dat ding wel niet is. Het grappige is dat ze in dit filmpje toegeven dat scanners of camera’s de kapers op 9/11 niet hadden kunnen stoppen… Hun oplossing? Iedere persoon die op het vliegtuig wil stappen, krijgt bij de balie een armband om met daarop zijn/haar gegevens die ook weer corresponderen met het ticketnummer, en de labels aan de bagage. Super handig! Maar nu the tricky part, in deze armband zit een taser verstopt die jou met een druk op de knop de electric boogie laat doen en je in je broek laat plassen als je je misdraagt of voor terrorist wordt aangezien. Ik moet er nog wel even bij zeggen dat ze nog niet gebruikt worden, nog niet… Er is volgens mij namelijk niet zo veel wat het gebruik hiervan tegen zou moeten houden want nu de privacyschendende scanners ook bijna overal stroom staan te slurpen, is dit gewoon een volgende stap.

Lees meer

Winkels gaan contant geld weren, daar begint het…

Iedereen die zich met de NWO bezighoudt heeft vast wel eens de term ‘cashless control grid’ gehoord. Dit zal inhouden dat er praktisch geen contant geld meer in omloop zal zijn en alle financiële handelingen dus elektronisch zullen gaan worden.

Een jaar geleden waren de eerste geluiden betreffende het afschaffen van contant geld al hoorbaar, hoewel er verder weinig aandacht aan werd gegeven door de media. Voor de oplettende mensen onder ons waren de eerste aanwijzingen al meerdere jaren geleden zichtbaar. In bijvoorbeeld doe-het-zelf zaken en supermarkten stonden bordjes op de balie met de boodschap ”Klein bedrag, pinnen mag”. Op zich geen reden tot paniek maar het gaf wel aan waar ze naartoe aan het werken zijn. Supermarkt ketens zullen waarschijnlijk de kar gaan trekken in de missie om contanten uit de omloop te krijgen, volgens de berichten zou dat rond 2014 gaan gebeuren. De grootste reden hiervoor is natuurlijk veiligheid (daar is -ie weer!) en extra gemak voor de klant. Klinkt natuurlijk allemaal heel mooi en logisch, behalve het feit dat er zo weer aan je privacy en vrijheid geknabbeld kan worden. Dit zeg ik omdat contant geld anoniem is en er dus niet gekeken kan worden waar en waaraan jij je zuurverdiende centjes uit geeft. Er zijn al zoveel zaken die aan de staat of grote bedrijven doorgeven worden die een inside look in je leventje geven, we hebben er niet nog meer nodig, toch? Ik ga niet hypocriet zitten doen door te zeggen dat ik nooit pin als ik even snel wat boodschappen ga doen, maar ik heb me voorgenomen om voortaan het bedrag op te nemen wat ik denk nodig te hebben voor de producten die ik wil gaan kopen. Op deze manier worden mijn aankopen meer privé en dus niet na te trekken.

Lees meer

Een Big Brother staat? We vragen er gewoon om.

Privacy, het blijft toch iets waar veel mensen niet eens over na willen denken. (zie deze oude artikelen over privacy. 1,2,3) Ze zetten al hun info net zo makkelijk op het internet en geven het weg aan bedrijven als dat ze het afval buiten zetten. Ik vind dat zorgelijk omdat er nagenoeg geen toezicht is op wie er met die gegevens aan de haal gaat en waar het terecht komt.

Als je mensen vragen stelt over hun privacy dan krijg je negen van de tien keer het herkauwde ”Ik heb niets te verbergen dus heb ik ook niets te vrezen” antwoord. Persoonlijk vind ik dat wel een erg makkelijke manier om je zo uit de discussie te praten. En gezien de vele malen dat het al uitgekomen is dat de overheid weer eens een dvd of een dossier met gevoelige, persoonlijke informatie is kwijtgeraakt lijkt het mij een reden om eens een keer wat meer aandacht aan dit probleem te schenken. Maar wat doen de mensen? Helemaal niets! Als het op het nieuws komt dan denken ze misschien ”Wat een prutser, zo ga je toch niet met persoonlijke informatie om?” en daar blijft het dan bij. Ook bedrijven die je elke keer onder het eten bellen om je van alles en nog wat aan te smeren, je wordt er toch niet goed van? Bedenken die mensen zich eigenlijk wel hoe die bedrijven aan hun telefoonnummer en informatie komen?  Nee, natuurlijk niet. Ze klagen even over hoe irritant het is om onder het eten gebeld te worden en verder is daarmee de kous voor ze af.

Er zijn toch al heel wat documentaires en artikelen over dit onderwerp uitgekomen maar de reactie van de mensen blijft uit. Tot grote blijdschap van de overheid en het bedrijfsleven… Dan vraag ik me toch af wat er nodig is om de mensen wakker te schudden en dat ze zich bewust worden van het feit dat we langzaamaan in een vortex gezogen worden waar geen ontsnapping mogelijk is. Een paar voorbeelden van maatregelen die inbreuk op je privacy plegen? Ok, hier gaan we (Google ze maar);

Lees meer

Wat leuk, Popstars begint weer!

Zoals je aan de titel al af kunt leiden ga ik het even hebben over Popstars en andere vergelijkbare programma’s. Persoonlijk vind ik het echt de meest waardeloze programma’s die er zijn en ik ben vast niet de enige, de fans van de show zijn dit natuurlijk niet met mij eens.

Toen zijn voorganger, volgens mij heette die show Idols, voor het eerst op de magische doos kwam zat ik er ook bijna elke avond klaar voor hopende dat mijn ‘idool’ zou winnen… Ja, ik vond het stiekem ook heel leuk maar toen was ik ook nog niet zo bezig met echt belangrijkere zaken. Tegenwoordig weet ik wel beter en sta ik er steeds weer van te kijken hoe idioot mensen reageren, er is niets interessanter op de wereld dan of hun favoriet door gaat of juist afvalt. De reclame spotjes op de televisie, in de kranten, zelfs midden in een film komt uit het niets Gerard Joling tevoorschijn die je er nog even fijntjes aan herinnert. Je ontkomt er niet aan. Popstars gaat weer beginnen en kijken zul je! Naar mijn mening zijn deze programma’s de ideale ‘gedachtenafleiders’ om je vooral niet na te laten denken over zaken in de wereld die het echt verdienen.

Ga maar na, eerst krijg je de voorrondes waarin je je echt een breuk kan lachen om al die figuren die zichzelf publiekelijk voor l*l zetten omdat ze niet kunnen zingen, er te vreemd uitzien of gewoonweg door overijverige ouders ‘de stip’ op worden geduwd omdat ze er zeker van zijn dat hun zoon/dochter de nieuwe Julio Iglesias/Celine Dion is. Een soort van vleeskeuring met een flinke scheut humor zullen we maar zeggen. Na de auditie zorgt de camera er altijd voor dat hij de blijdschap van het succes of, nog liever, de teleurstelling en drama bij een mislukte poging zo gedetailleerd mogelijk bij jouw de huiskamer in kan krijgen en je ECHT mee kan leven met mensen die je niet eens kent… Dat dan op de zender ernaast nieuws is over de kredietcrisis en de miljarden die onderhand van ons gestolen zijn om de banken en hun vriendjes te helpen, ach… dat zal allemaal wel goed komen. Na de auditie krijgen we de eh… volgende ronde waar dan het echte koren van het kaf gescheiden gaat worden. In deze ronde krijg je een goed beeld van het potentieel van de overgebleven kandidaten en is het hopen dat net die éne door mag naar de studioronde, of hoe dat ook heet.

Lees meer

Microsoft kan zo inbreken op jou pc’tje

Microsoft is your friend. Geloof me, net als vele van jullie gebruik ik ook Microsoft Windows en veel van de Microsoft software. Het bedrijf waar ik momenteel werk gebruikt ook alleen maar Microsoft producten. Uit statistieken weet ik dat jullie vrijwel allemaal Windows gebruiken. En zo moeilijk is dat niet te achterhalen, want laptops en desktops in de winkel worden standaard geleverd met Linux… nee geintje natuurlijk, deze worden standaard geleverd met het wonderpakket Windows. En Windows maakt het allemaal zo makkelijk voor je dat je eigenlijk niets anders meer wil.

Misschien kan ik toch nog een reden bedenken waarom je Windows niet zou willen gebruiken. Microsoft heeft namelijk een backdoor gebakken in iedere versie van Windows sinds Windows 95. Nog even voor de computer leken: Een backdoor is een open weg voor bijvoorbeeld hackers (Microsoft) om in je computer te komen zonder dat ze te maken krijgen met jou beveiliging. Letterlijk een achterdeurtje dus. De backdoor ziet er vaak uit als een geïnstalleerd programma, of nestelt zich in bestaande software en besturingsystemen (bijv. Windows). Maar aangezien Microsoft Windows bijna jouw hele computer is, wordt het onmogelijk voor jou om te weten waar en hoe hun backdoor zijn werk doet.

Hoewel dit een vrij oud bericht is (de eerste geruchten werden al besproken in 1999) heeft Microsoft afgelopen jaar pas toegegeven dat het echt zo is. Ik werd zelf pas onlangs van dit beangstigende feit op de hoogte gebracht. Microsoft heeft dit allemaal samen met de Amerikaanse overheidsinstantie NSA opgezet. Zowel Microsoft als de NSA behouden zich het recht om zonder dat jij en ik het doorhebben je computer binnen te gaan en software waar ze het niet mee eens zijn te verwijderen of te beschadigen. Met zo’n backdoor is het mogelijk om software- en hardwarewijzigingen in je computer te maken. Dit komt er op neer dat het ook mogelijk is voor hen om met enkele drukken op hun toetsenbord, jouw computer plat te leggen.

Maar alles is natuurlijk voor jouw veiligheid. En ze gebruiken het alleen voor illegaal downloaden en criminelen e.d. dus jij hoeft je geen zorgen te maken. Ik ga straks ook weer ff MSN’en met mijn We Are Change vrienden :)

Autocoptergunship straks door jouw straat

Een knap staaltje techniek heeft er voor gezorgd dat het Amerikaanse leger in staat is om een automatisch gevlogen miniatuurhelikopter met twee volgeladen AA-12 shotguns als surveillanceapparatuur te laten functioneren. Ik kan me nu al voorstellen dat dit je een heel erg veilig gevoel gaat geven. Een computer die straks gekoppeld is aan een database, waarin jij staat opgeslagen omdat je een keer  vandalisme hebt gepleegd of te veel open verkeersboetes hebt, en dat dit apparaat je dan volpompt, omdat hij je tijdens de arrestatie een schijnbeweging ziet maken. Ja, ik ga me straks ook een stuk veiliger voelen als deze robots door de straten zweven.

De wetenschapper weet in het filmpje te melden, dat doordat deze shotguns geen terugslag meer hebben, worden deze mogelijkheden in techniek beschikbaar gemaakt. Het is natuurlijk niet meer dan logisch dat je killer robots in elkaar gaat zetten omdat het mogelijk is, toch. Oorlogen zijn straks niet meer aan de orde aangezien veel wereldleiders nu een oproep doen voor een nieuwe wereld orde. Een wereld orde waarin iedereen onder één grootmacht valt, onder één regering. Dus als dat een realiteit wordt, waarom hebben we dan nog robots met gemonteerde machinegeweren nodig? De enige reden die ik kan verzinnen is burgers in toom houden die zich verzetten tegen een dergelijk gecentraliseerde macht.

Vaak hoor je ook: “Maar deze techniek heeft twee kanten, het kan ook op de goede manier ingezet worden, bijvoorbeeld om criminelen achter slot en grendel te krijgen!” Nou ten eerste is een dergelijke robot alleen maar effectief als de crimineel het in zijn broek doet wanneer de robot hem probeert aan te houden. Mocht dit niet gebeuren dan zal de crimineel of ontsnappen of zal de enige ruimte waar hij de rest van de tijd in zal slijten bestaan uit 6 planken en 3 meter onder de grond, aangezien hij zijn leven op dat moment opgeeft. En die gene die weet waar onze overheden werkelijk mee bezig zijn, kunnen bijna niet met een eerlijk gezicht zeggen dat de positieve kanten opwegen tegen de mogelijke negatieve kanten aan deze techniek. Kan jij werkelijk jezelf recht in de ogen kijken (ja ik weet het, gebruik een spiegel!) en zeggen dat jij je geen toekomst kan voorstellen waarin er vrijwel geen oorlog is, maar dus wel zware onderdrukking door de huidige heersers?