Hou je gazon netjes anders vlieg je de bak in!

Hier weer even een artikel wat onder de noemer ‘belachelijk’ thuis hoort. Onderstaand bericht is een vertaalde samenvatting van het orginele bericht. Voor het hele artikel in de Sint Petersburg times klik hier.

BAJONET POINT- Op Vrijdag ochtend, trok Joseph Prudente een korte broek en zijn ”Grandpa Gone Wild“ T-shirt aan, deed zijn trouwring af en stopte zijn hart medicatie in een plastic zak van de wal-Mart. Toen reed zijn dochter hem naar de gevangenis. Opa moest een tijdje brommen.
Zijn misdaad? Hij had geen gehoor gegeven aan een eis van de rechtbank, de eis was dat de man zijn gazon moest onderhouden wat voor zijn huis lag. De kans dat hij op borgtocht vrijkomt? Nul.
Prudente, 66 jaar oud, moet in de Pasco County gevangenis verblijven in Land O’Lakes totdat het vereiste werk aan het gazon is verricht, dit staat in een eis die uitgesproken is door de rechtbank in september.

„Hij kan in gevangenis zitten voor God weet hoe lang omdat wij ons het werk aan het gazon financieel niet kunnen veroorloven,“ zei zijn teleurgestelde dochter, Jennifer Lehr. Prudente bezit het huis in de gemeenschap al sinds 1998. De koopovereenkomst vereist van de huiseigenaars dat ze hun gazonnetje mooi groen moeten houden.

Ik laat aan jou hoe je hier tegeover staat. Persoonlijk denk ik dat het veel te ver gaat, aangezien deze meneer geen geld heeft om het probleem aan te pakken en laten we eerlijk zijn, het gaat om een gazon en niet om zijn hypotheek die hij niet meer betaald.

Interessant artikel: Black Friday?

Ik vond onlangs een interessant artikel op infowars.com getiteld “Black Friday”. Het is een wat uitgebreid verslag over afgelopen vrijdag, wat de zwarte vrijdag in de economie wordt genoemd. Wij zelf zijn nog niet zo effectenbeurs onderlegd en daarom gebruiken wij dus graag andere bronnen, wat betreft dit onderwerp. Het origineel is hier te vinden. Het onderstaande is dat artikel vertaald (met enige spelfouten en verkeerde uitdrukkingen van economische termen daar gelaten).

De paniek is bij de effectenbeurzen rond de wereld toegeslagen. Massieve verkoop, die begon toen Henry Paulson $700 miljard bail out voor het bankwezensysteem aankondigde, is een globale stormloop geworden. De aandelen vielen scherp over heel Europa en Azië voor vijf dagen gevolgd door een daling van 679 punten op de Dow Jones. Bijna $900 miljard werd van de waarde van de V.S. equities in enkel één handelsdag afgeveegd. De Chicago Board Options Exchange Volatility Index, de “vreesindex”, steeg naar recordhoge 64. De krediet markten blijven bevroren. Libor, Londen tussen banken geboden tarief, werd donderdag nacht nog lichtjes omhoog geduwd, wat een nog grotere weerstand tegen het lenen tussen banken aantoont. Tot er hulp in de kredietmarkten is, zullen de aandelen blijven dalen. Maar het vertrouwen is verdwenen. De 50 basis punten tarief vermindering dat met buitenlandse centrale banken werd gecoördineerd, heeft geen gehad effect. De markt wordt gedreven door vrees en pessimisme. Vrijdag lijkt een bloedbad te worden op Wall Street.

De perssecretaresse van het witte Huis, Dana Perino zei gisteren dat President Bush zich vrijdag ochtend tot het land zal richten:

„Hij zal de Amerikaanse mensen verzekeren dat zij zeker zouden moeten zijn dat de economische ambtenaren agressief elke actie uitvoeren om ons financieel systeem te stabiliseren. De Department of Treasury gebruikt snel nieuwe hulpmiddelen om de liquiditeit te verbeteren, wat de kernoorzaak van dit probleem is.”

Lees meer