Financiële gekheid

Aan alle kanten vallen de banken om, beursindexen dalen als nooit te voren en miljoenen mensen in Amerika en de rest van de wereld komen in de problemen door de huidige economische crisis. De experts blijven zeggen dat al die bail outs, waarbij dus eigenlijk al ons geld in het financiële bankwezen systeem wordt gepompt, niet de oplossing zijn. Maar toch gooit Amerika 700 miljard aan centjes van de bevolking in de financiële corruptie, om het alleen een kickstart te geven.

Maar de Amerikaanse regering is nog steeds bezig met oorlogen in de Arabische landen en dat heeft ervoor gezorgd dat ze compleet zijn doorgeslagen in hun voorstellen en ideeën, die hoogstwaarschijnlijk nog tot uitvoer komen ook. Het is namelijk de bedoeling dat Amerika in de volgende budgetbekendmaking (vlak voordat Bush uit het Witte Huis stapt) een extra 450 miljard dollar voor haar Defensie wil vrijmaken. Dit artikel beschrijft een klein deel van de verdeling van dit geld. Als dit waar blijkt te zijn dan is de Amerikaanse regering echt het spoor bijster. Eerst al 700 miljard uit de zakken van de bevolking trekken en vervolgens nog eens 450 miljard uitgeven aan een oorlog die niet alleen doelloos is, maar ook nog eens de gehele wereldbevolking mee de afgrond in kan trekken.

En tegen die gene die wederom denken dat alleen de Amerikanen zo dom zijn, kan ik zeggen dat die grijns wel van je gezicht mag, want ook Nederland zal worden meegesleurd door de incapabele beslissing van een minstens zo incapabele regering. Onze regering heeft namelijk besloten om 200 miljard in ons eigen bankwezen te pompen om zo de banken aan te sporen elkaar geld te lenen. Mensen, serieus waar hebben we het hier over!? Ten eerste moet je weten dat Nederland veel minder geld bezit dan Amerika en dat dit bedrag relatief gezien enorm hoog is. Ondertussen roepen talloze experts dat een bail out absoluut niet de oplossing is, maar de bevolking denkt van wel, omdat een stel door de overheid aangewezen praatpalen ons op tv komen vertellen dat alles koek en ei is.

Ook Nederland heeft overigens een voorstel gemaakt om Defensie tijdens deze crisis meer geld toe te stoppen. Het mag dan misschien van Maxim Verhagen komen, maar hij heeft die beslissing om dit naar buiten te brengen niet in zijn eentje genomen. En hoewel Wouter Bos gezegd heeft dat hij dit plan niet steunt, zal wanneer niemand kijkt zeker extra geld richting Defensie gepompt worden. Ik denk dat er reden voor paniek is…