Speed-fingerprinting een realiteit

Alle individuele systemen worden zo langzaamaan in werking gesteld. Zodra alles op zijn plek is, zul je zien dat, voor het gemak en om alles sneller en efficiënter te laten verlopen, alle systemen geleidelijk aan elkaar gekoppeld zullen worden: De Digitale Big Brother. Onlangs sprak ik al over de drastische maatregelen waar de Britten mee te maken zullen krijgen, maar er komt blijkbaar nog meer. Uit dit artikel wordt duidelijk, dat de Britten bijna al de nodige systemen op hun plaats hebben, het is alleen nog een kwestie van koppelen.

In het artikel staat dat de Britse politie binnen de komende 18 maanden tienduizenden draagbare vingerafdrukscanners mee de straat op zal nemen. Deze scanners geven toegang tot een database met ruim 7.500.000 individuen. Wederom claimt de politie dat dit het opsporen en het afhandelen van criminelen zal versnellen. Laten we daarbij niet vergeten dat ze ook betere resultaten zouden boeken met alle CCTV camera’s en we weten allemaal hoe dat gefaald is. De politie beantwoordde ook de angst voor een massa surveillance systeem en het willekeurig scannen van mensen op straat met: “De vingerafdrukken zullen niet worden opgeslagen of toegevoegd worden aan de bestaande database.” Ook de privacy beschermende organisaties stelden de eis dat gescande vingerafdrukken direct worden verwijderd. Maar terwijl de politie nu ja knikt, biedt ze natuurlijk absoluut geen garanties voor de toekomst. Om dit systeem door te kunnen voeren zal natuurlijk het volk gerust gesteld worden.

Als een huilend kind zit het volk bij vader politie op schoot om gerust gesteld en verzekerd te worden dat het lievelingskonijn genaamd privacy niet geslacht zal worden met de kerst. Maar als vader het van plan is dan zal het gebeuren. Vader zal ervoor zorgen dat het konijn steeds minder in het zicht van het kind is tot hij het niet meer mist en dan zal er die kerst of misschien de volgende kerst heerlijk gesmuld worden van de gedode privacy.

Flauw natuurlijk maar dit is wel een realiteit. Wie zorgt ervoor, dat als dit vingerafdruksysteem op zijn plek zit, de politie niet deze database koppelt aan die van de vingerafdrukken van je rijbewijs… niemand! Wij moeten diegene zijn, het is onze taak  om overheidsinstanties op de vingers te tikken wanneer ze over de schreef gaan. Neem jij die verantwoordelijkheid op je?