Een Big Brother staat? We vragen er gewoon om.

Privacy, het blijft toch iets waar veel mensen niet eens over na willen denken. (zie deze oude artikelen over privacy. 1,2,3) Ze zetten al hun info net zo makkelijk op het internet en geven het weg aan bedrijven als dat ze het afval buiten zetten. Ik vind dat zorgelijk omdat er nagenoeg geen toezicht is op wie er met die gegevens aan de haal gaat en waar het terecht komt.

Als je mensen vragen stelt over hun privacy dan krijg je negen van de tien keer het herkauwde ”Ik heb niets te verbergen dus heb ik ook niets te vrezen” antwoord. Persoonlijk vind ik dat wel een erg makkelijke manier om je zo uit de discussie te praten. En gezien de vele malen dat het al uitgekomen is dat de overheid weer eens een dvd of een dossier met gevoelige, persoonlijke informatie is kwijtgeraakt lijkt het mij een reden om eens een keer wat meer aandacht aan dit probleem te schenken. Maar wat doen de mensen? Helemaal niets! Als het op het nieuws komt dan denken ze misschien ”Wat een prutser, zo ga je toch niet met persoonlijke informatie om?” en daar blijft het dan bij. Ook bedrijven die je elke keer onder het eten bellen om je van alles en nog wat aan te smeren, je wordt er toch niet goed van? Bedenken die mensen zich eigenlijk wel hoe die bedrijven aan hun telefoonnummer en informatie komen?  Nee, natuurlijk niet. Ze klagen even over hoe irritant het is om onder het eten gebeld te worden en verder is daarmee de kous voor ze af.

Er zijn toch al heel wat documentaires en artikelen over dit onderwerp uitgekomen maar de reactie van de mensen blijft uit. Tot grote blijdschap van de overheid en het bedrijfsleven… Dan vraag ik me toch af wat er nodig is om de mensen wakker te schudden en dat ze zich bewust worden van het feit dat we langzaamaan in een vortex gezogen worden waar geen ontsnapping mogelijk is. Een paar voorbeelden van maatregelen die inbreuk op je privacy plegen? Ok, hier gaan we (Google ze maar);

Lees meer

Inzet leger tijdens grieppandemie dichterbij?

In een artikel in de Telegraaf van 12-08 wordt gesproken over de (mogelijke) inzet van het leger mocht de Mexicaanse griep in alle hevigheid losbarsten. En als je het bericht leest dan lijkt het op het eerste gezicht ook best wel logisch, stel dat de helft van de politie  en medisch personeel ziek op bed ligt? Wat dan? Nou, dan zou het leger inderdaad een handje kunnen helpen door het bouwen van veldhospitaals en het uitvoeren van beveiligingstaken.

Zo zou het kunnen gaan als het een eerlijke wereld zou zijn… Het probleem is dat ze nu met het hele verhaal komen als de griep wel over zijn hoogtepunt lijkt te zijn. Volgens het RIVM is het maar een milde griep die niet veel gevaarlijker is dan de ‘gewone’ griep die elk jaar de kop op steekt. Dat bericht, dat de griep meevalt is van 07-08-09 en het bericht over een mogelijke inzet van het leger is van 12-08-09. Ik zie daar de logica niet zo van in. Nu is het natuurlijk wel zo dat je ook helemaal tureluurs wordt van al die verschillende berichten, eerst is het een zeer dodelijke variant, dan is het een mildere variant, daarna verwachten ze dat het virus gaat muteren en dan pas dodelijk wordt en slaan ze miljoenen vaccinaties in. Moeilijk om er wat van te maken, wat is waar en wat niet?

Wij zijn persoonlijk van mening dat deze hele pandemie een grote hoax is die gebruikt wordt om angst aan te jagen, mensen te kunnen vaccineren (wat zit er allemaal in die vaccines?) en om te kijken hoe we reageren. Misschien ook wel belangrijk, de fabrikanten van Tamiflu en de vaccinaties hebben bakken met geld verdiend aan de wereldwijde verkoop, alleen in Nederland al 34 miljoen! Er zijn ook veel aanwijzingen dat het virus gecreëerd is en losgelaten is in Mexico city, de dichtst bevolkte stad van de wereld dus een ideale infectiehaard voor dit griepvirus. En dat het een combinatie is van 3 verschillende griep varianten, die allemaal toevallig bij elkaar komen zijn, is op zijn minst vreemd te noemen.

Lees meer

Wat leuk, Popstars begint weer!

Zoals je aan de titel al af kunt leiden ga ik het even hebben over Popstars en andere vergelijkbare programma’s. Persoonlijk vind ik het echt de meest waardeloze programma’s die er zijn en ik ben vast niet de enige, de fans van de show zijn dit natuurlijk niet met mij eens.

Toen zijn voorganger, volgens mij heette die show Idols, voor het eerst op de magische doos kwam zat ik er ook bijna elke avond klaar voor hopende dat mijn ‘idool’ zou winnen… Ja, ik vond het stiekem ook heel leuk maar toen was ik ook nog niet zo bezig met echt belangrijkere zaken. Tegenwoordig weet ik wel beter en sta ik er steeds weer van te kijken hoe idioot mensen reageren, er is niets interessanter op de wereld dan of hun favoriet door gaat of juist afvalt. De reclame spotjes op de televisie, in de kranten, zelfs midden in een film komt uit het niets Gerard Joling tevoorschijn die je er nog even fijntjes aan herinnert. Je ontkomt er niet aan. Popstars gaat weer beginnen en kijken zul je! Naar mijn mening zijn deze programma’s de ideale ‘gedachtenafleiders’ om je vooral niet na te laten denken over zaken in de wereld die het echt verdienen.

Ga maar na, eerst krijg je de voorrondes waarin je je echt een breuk kan lachen om al die figuren die zichzelf publiekelijk voor l*l zetten omdat ze niet kunnen zingen, er te vreemd uitzien of gewoonweg door overijverige ouders ‘de stip’ op worden geduwd omdat ze er zeker van zijn dat hun zoon/dochter de nieuwe Julio Iglesias/Celine Dion is. Een soort van vleeskeuring met een flinke scheut humor zullen we maar zeggen. Na de auditie zorgt de camera er altijd voor dat hij de blijdschap van het succes of, nog liever, de teleurstelling en drama bij een mislukte poging zo gedetailleerd mogelijk bij jouw de huiskamer in kan krijgen en je ECHT mee kan leven met mensen die je niet eens kent… Dat dan op de zender ernaast nieuws is over de kredietcrisis en de miljarden die onderhand van ons gestolen zijn om de banken en hun vriendjes te helpen, ach… dat zal allemaal wel goed komen. Na de auditie krijgen we de eh… volgende ronde waar dan het echte koren van het kaf gescheiden gaat worden. In deze ronde krijg je een goed beeld van het potentieel van de overgebleven kandidaten en is het hopen dat net die éne door mag naar de studioronde, of hoe dat ook heet.

Lees meer

Willen ze echt van ons af? Obama’s adviseur denkt van wel…

Het is alweer een tijdje geleden sinds het laatste bericht, helaas, maar ik ben weer iets tegen gekomen wat ik gewoon met jullie MOET delen, mijn mond viel echt open van verbazing en ongeloof toen ik het las en hoorde. Misschien is het voor sommige niet eens te behappen in al zijn krankzinnigheid maar volgens mij heb ik hier gewoon hard bewijs voor veel zaken die we al een tijd vermoeden/roepen. Maak je riem goed vast en klap je tafeltje maar op… Dat Obama geen zuivere koffie is, dat mag ondertussen geen geheim meer zijn maar de mensen die hij om zich heen verzameld heeft zijn misschien nog wel erger. Zijn wetenschappelijk adviseur en fanatiek neo-con John P. Holdren, heeft eind jaren ’70 samen met 2 collega’s genaamd Paul Ehrlich en Anne Ehrlich het boek ‘Ecoscience. Population, resources & Environment‘ geschreven. Op veel sites is er over dit boek geschreven en zo ook op prison planet.com. Omdat het een mooi duidelijk stuk is heb ik, een flink stuk, zo goed en kwaad als het kon vertaald voor jullie. (Er zal hier en daar wel een scheve vertaling of taalfout ingeslopen zijn. Bij deze alvast sorry :) )

Voor ik begin, alle credits gaan naar de auteur van het originele artikel, Paul Joseph Watson.

In een boek uit 1977, speelde John Holdren met het idee van geforceerde abortus, massa sterilisatie via de voedsel- en watervoorraad en verplicht een implantaat in het lichaam om zwangerschappen tegen te gaan.

President Obama’s top wetenschappelijk en technologie adviseur, John P. Holdren was de co-auteur in 1977 van een boek waarin hij schreef over de formatie van een ”planetair regime” dat gebruik makende van een ”globale politiemacht” totalitaire maatregelen af wilde dwingen zoals populatie controle, geforceerde abortus en massa sterilisatie via de voedsel en watervoorraad alsmede verplichte implantaten in het lichaam om zwangerschappen te voorkomen.

De concepten, zoals beschreven in het boek Ecoscience, waar hij co-auteur van was, waren zo schokkend dat een voorpagina verhaal in 2009 over het onderwerp grotendeels verworpen werd omdat het te gek voor woorden was en de mensen gewoon niet konden geloven dat dit waar kon zijn.

Pas na dat een ander internet blog het boek in handen kreeg en screenshots postte begon de vreselijke waarheid over het werk van John Holdren bij de mensen te bezinken.

Lees meer