Wat leuk, Popstars begint weer!

Zoals je aan de titel al af kunt leiden ga ik het even hebben over Popstars en andere vergelijkbare programma’s. Persoonlijk vind ik het echt de meest waardeloze programma’s die er zijn en ik ben vast niet de enige, de fans van de show zijn dit natuurlijk niet met mij eens.

Toen zijn voorganger, volgens mij heette die show Idols, voor het eerst op de magische doos kwam zat ik er ook bijna elke avond klaar voor hopende dat mijn ‘idool’ zou winnen… Ja, ik vond het stiekem ook heel leuk maar toen was ik ook nog niet zo bezig met echt belangrijkere zaken. Tegenwoordig weet ik wel beter en sta ik er steeds weer van te kijken hoe idioot mensen reageren, er is niets interessanter op de wereld dan of hun favoriet door gaat of juist afvalt. De reclame spotjes op de televisie, in de kranten, zelfs midden in een film komt uit het niets Gerard Joling tevoorschijn die je er nog even fijntjes aan herinnert. Je ontkomt er niet aan. Popstars gaat weer beginnen en kijken zul je! Naar mijn mening zijn deze programma’s de ideale ‘gedachtenafleiders’ om je vooral niet na te laten denken over zaken in de wereld die het echt verdienen.

Ga maar na, eerst krijg je de voorrondes waarin je je echt een breuk kan lachen om al die figuren die zichzelf publiekelijk voor l*l zetten omdat ze niet kunnen zingen, er te vreemd uitzien of gewoonweg door overijverige ouders ‘de stip’ op worden geduwd omdat ze er zeker van zijn dat hun zoon/dochter de nieuwe Julio Iglesias/Celine Dion is. Een soort van vleeskeuring met een flinke scheut humor zullen we maar zeggen. Na de auditie zorgt de camera er altijd voor dat hij de blijdschap van het succes of, nog liever, de teleurstelling en drama bij een mislukte poging zo gedetailleerd mogelijk bij jouw de huiskamer in kan krijgen en je ECHT mee kan leven met mensen die je niet eens kent… Dat dan op de zender ernaast nieuws is over de kredietcrisis en de miljarden die onderhand van ons gestolen zijn om de banken en hun vriendjes te helpen, ach… dat zal allemaal wel goed komen. Na de auditie krijgen we de eh… volgende ronde waar dan het echte koren van het kaf gescheiden gaat worden. In deze ronde krijg je een goed beeld van het potentieel van de overgebleven kandidaten en is het hopen dat net die éne door mag naar de studioronde, of hoe dat ook heet.

Lees meer