Ehm verkiezingen?

verkiezingenHebben jullie nog wat gehoord over de verkiezingen? Nou ja, op de sporadische semi-informerende berichten na dan. Zo was er onlangs weer een artikel over het CDA wat nog eens laat merken dat ze een hekel hebben aan de PVV. We zijn inmiddels bijna tweeënhalve maand verder, maar er lijkt nog weinig schot in de zaak te zitten. Rutte gaat in ieder geval zijn record voor jongste premier niet meer halen. Dat kan hij in ieder geval al op zijn buik schrijven, maar wie weet kan hij straks de hele formatie wel vergeten.

Ik was er van overtuigd dat de coalitie VVD, CDA en PvdA zou worden. Immers is dit sinds 1977 niet anders geweest en als je de kleine partijen onderscheid die later het CDA vormden, is dit al de coalitie geweest van iedere verkiezing sinds even na de 2de wereld oorlog (vanaf 1963). Maar ik ga mijn standpunt intrekken. Het lijkt er namelijk op dat er helemaal geen coalitie gevormd gaat worden. Het heen en weer gedreutel van alle betrokken partijen lijkt tot niets te leiden en het is dan ook niet meer dan waarschijnlijk dat er straks weer herverkiezingen zullen komen.

Je zou je er allang niet meer druk over moeten maken eigenlijk. De nieuwe popstars is namelijk op tv of ‘My name is’ of niet te vergeten de voetbal-cup van deze maand. Er is altijd wel wat beters te doen dan te letten op de mensen die bepalen hoe afgebakend je het leven mag leiden. Ach ja, wat maakt het uit, als ik straks maar niet door moet werken tot mijn 80ste, O wacht dat bepalen zij hè…?