Ongeschikte moeders geen kinderen meer

Ik ben zelf altijd aan het snuffelen tussen het Amerikaans en over het algemeen Engelstalig nieuws, omdat daar veel meer en interessanter nieuws verschijnt dan in Nederland. Af en toe hebben we een uitzondering. In de Televaag stond onlangs het artikel over een verplichte prikpil voor falende moeders. Moeders waarvan bekend is geen goede opvoeders te zijn, moeten we, volgens een wetsvoorstel van Marjo van Dijken van de PvdA, gedurende een periode van twee jaar een prikpil toedienen waardoor de vrouw geen kinderen meer kan krijgen. Wederom wordt er met vage termen, als ‘falende moeders’ en ‘slecht functionerende ouders’, de illusie gewekt dat ze heel goed weten wie bestraft gaan worden met deze maatregel, alleen is de hele opzet zo vaag als het maar zijn kan. Maar goed tegenwoordig zit niemand toch meer te wachten op details, toch? Houdt het maar lekker vaag dan kunnen we het weer gemakkelijk en snel vergeten.

Toen dit bericht ook nog eens in de buitenlandse kranten verscheen dacht ik dat helemaal de moeite waard was, om er hier iets over te vertellen. In dit artikel stelt de journalist een paar stevige vragen waar hersenloze PvdA’ers vast niet over na hebben gedacht. Zo stelt hij: “Heeft de overheid wel het recht om te bepalen hoe mensen hun levens leiden en dus wie voort mag planten en wie niet?” “Is het de plaats van de staat om te waken over een ongeboren kind en is het zo dat een ouder bij een volgend kind dezelfde fouten begaat als bij het eerste?” “Is dit niet een gevaarlijk pad, waarbij een volgende overheid de mogelijkheid krijgt de wet aan te passen en hem specifieker te richten op bijvoorbeeld homo ouders, immigranten of religieuze minderheden?” Hierbij zou ik nog een aantal van mijn eigen vragen willen toevoegen. Namelijk hoe weten wij zo goed te bepalen welke ouder wel of niet geschikt is voor nog meer kinderen en hoeveel mensen zullen onder deze maatregel weer vals beschuldigd worden? Is dit een opstapje naar een systeem als in China waar we maar één kind per gezin mogen hebben, of waarbij ouders eerst gecertificeerd moeten zijn voor ze überhaupt een kind mogen krijgen? Gaat dit weer een maatregel worden wat gericht is op het beperken van de bevolking in aantallen; Gebeurt dat al niet genoeg?

Ik bedoel je hoort nooit van een leeuw die geen welpen kan krijgen en wij zijn, hoe je het ook wendt of keert, ook (zoog)dieren, wij zouden als ras in staat moeten zijn voort te planten. Heel gek alleen, nu er bepaalde mensen (in hoge plaatsen) geroepen hebben dat de aarde te vol raakt loopt in eens een groot deel van de mensen bij de dokter, omdat ze geen kinderen meer kunnen krijgen. Mannen hebben last van trage of te weinig zwemmertjes en bij vrouwen kan er in ene van alles in de soep draaien. We worden steeds minder vruchtbaar. Ik vind het heel vreemd dat wij als voortplantende wezens in ene moeite hebben met voortplanten. Dit moet een oorzaak hebben, lijkt me. Maar met zoveel onvruchtbaarheid en beperkende maatregels kan dit er ook nog wel bij zou je misschien denken…

Gelukkig gaat het betreffende wetsvoorstel in tegen onze grondwet en tegen je fundamentele rechten binnen Europa. Hoogstwaarschijnlijk zal dit wetsvoorstel dan ook van tafel worden geveegd. Dit wil niet zeggen dat hij er niet zal komen. Een mogelijkheid is dat hij milder wordt opgesteld en later alsnog wordt doorgevoerd. Waar het mij om gaat is dat jij weet op wat voor figuren jij stemt wanneer je straks weer mag stemmen…

Laat een reactie achter

Naam (verplicht)

E-mail (wordt niet gepubliceerd) (verplicht)

Website

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Reactie