BBC schuift klimaatveranderings-ongelovige aan de kant

Klimaatverandering, het blijft vaak een welles, nietes verhaal. Meestal is het antwoord op de vraag; ”Is de wereldbevolking de veroorzaker van klimaatverandering?” een volmondig welles, oftewel JA! Als je dan zegt dat het eigenlijk nee moet zijn wordt je nog door heel veel mensen raar aangekeken die zich afvragen of je je pilletjes tegen geestesziekte wel ingenomen hebt. Ergens is dat wel begrijpelijk want op het journaal en in de krant, voor vele de enige betrouwbare nieuwsbron (ahum!), zeggen ze dat wij schuldig zijn en dan is dat zo, punt uit.

Daar zit dus ook gelijk het probleem en de reden van dit artikel. De eenzijdigheid in de reguliere nieuwsberichten laat maar een kant van het verhaal horen, dus aan de hand van deze info vormen vele hun mening. Zoals we al vaker roepen zijn er wel degelijk veel wetenschappers en bekende figuren die de theorie zwaar in twijfel trekken of gewoon volledig kunnen weerleggen. Maar hoor je dat in je dagelijkse portie brainwashing om 8 uur onder het genot van een bakkie en een koekje? Neen! Dit artikel is een mooi voorbeeld van ”Wat mogen de schaapjes wel en niet zien.” Professor David Bellamy, naturalist, schrijver van 35 boeken en jarenlang een bekend gezicht op de televisie is door de BBC aan de kant geschoven. De reden? Deze meneer gelooft niet dat klimaatverandering door mensen veroorzaakt wordt, dat mag natuurlijk niet bekend worden. Toen hij voor het eerst zijn hoofd boven het maaiveld uitstak en zei dat hij niet geloofde in man made climate change werd dat hem niet in dank afgenomen, ”maar ik ben een wetenschapper, en ik ga daar waar de wetenschap me brengt. Maar nu ik zie dat de waarheid in de doofpot verdwijnt ben ik genoodzaakt om me te laten horen.” aldus Mr. Bellamy.

Hij zegt ook dat we wel degelijk voorzichtig om moeten springen met de aarde, maar dat het ze daar helemaal niet om te doen is. Ze beschuldigen ons van de CO2 uitstoot en maken vele regeltjes om de burger het geld uit de zak te kloppen, ipv zich druk te maken over het kappen van de regenwouden en overbevissing van de ocanen. En daar moet ik hem helemaal gelijk in geven. Maar goed, dat ze klimaatverandering gebruiken als excuus om hun macht over ons te vergroten is bij jullie ondertussen wel bekend. Maar bij de mensen die nog in hun droomwereld leven moet een figuur als Bellamy kostte wat het kost weggehouden worden, stel je voor dat ze een nachtmerrie krijgen…

2 reacties tot nu toe

De laatste tijd waren er weer veel berichten over het smelten van de noordpool. Wat je niet hoort is dat dit jaar aan het einde van de noordpoolwinter ( 17 september) voor het eerst in dertig jaar de hoeveelheid ijs is gegroeid. Er was een toename van tien procent.
Voor het eerst in tweehonderd jaar groeien de gletschers in Alaska weer.
Het noordpoolijs groeit met een recordsnelheid en de temperatuur op aarde is flink gedaald na 2006.
Kijk zelf maar even naar de temperatuur-veranderingen.
http://discover.itsc.uah.edu/amsutemps/amsutemps.html

Het noordpool-ijs groeit met een recordsnelheid.
http://www.ijis.iarc.uaf.edu/en/home/seaice_extent.htm

stuurder
10 nov 2008 om 12:19

Yep, die heb ik ook gelezen en gezien. Maar het is goed om te horen dat jij er zo mee bezig bent! Thnx voor de info. Keep up the fight!

leondb
10 nov 2008 om 21:06

Laat een reactie achter

Naam (verplicht)

E-mail (wordt niet gepubliceerd) (verplicht)

Website

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Reactie