Autocoptergunship straks door jouw straat

Een knap staaltje techniek heeft er voor gezorgd dat het Amerikaanse leger in staat is om een automatisch gevlogen miniatuurhelikopter met twee volgeladen AA-12 shotguns als surveillanceapparatuur te laten functioneren. Ik kan me nu al voorstellen dat dit je een heel erg veilig gevoel gaat geven. Een computer die straks gekoppeld is aan een database, waarin jij staat opgeslagen omdat je een keer  vandalisme hebt gepleegd of te veel open verkeersboetes hebt, en dat dit apparaat je dan volpompt, omdat hij je tijdens de arrestatie een schijnbeweging ziet maken. Ja, ik ga me straks ook een stuk veiliger voelen als deze robots door de straten zweven.

De wetenschapper weet in het filmpje te melden, dat doordat deze shotguns geen terugslag meer hebben, worden deze mogelijkheden in techniek beschikbaar gemaakt. Het is natuurlijk niet meer dan logisch dat je killer robots in elkaar gaat zetten omdat het mogelijk is, toch. Oorlogen zijn straks niet meer aan de orde aangezien veel wereldleiders nu een oproep doen voor een nieuwe wereld orde. Een wereld orde waarin iedereen onder één grootmacht valt, onder één regering. Dus als dat een realiteit wordt, waarom hebben we dan nog robots met gemonteerde machinegeweren nodig? De enige reden die ik kan verzinnen is burgers in toom houden die zich verzetten tegen een dergelijk gecentraliseerde macht.

Vaak hoor je ook: “Maar deze techniek heeft twee kanten, het kan ook op de goede manier ingezet worden, bijvoorbeeld om criminelen achter slot en grendel te krijgen!” Nou ten eerste is een dergelijke robot alleen maar effectief als de crimineel het in zijn broek doet wanneer de robot hem probeert aan te houden. Mocht dit niet gebeuren dan zal de crimineel of ontsnappen of zal de enige ruimte waar hij de rest van de tijd in zal slijten bestaan uit 6 planken en 3 meter onder de grond, aangezien hij zijn leven op dat moment opgeeft. En die gene die weet waar onze overheden werkelijk mee bezig zijn, kunnen bijna niet met een eerlijk gezicht zeggen dat de positieve kanten opwegen tegen de mogelijke negatieve kanten aan deze techniek. Kan jij werkelijk jezelf recht in de ogen kijken (ja ik weet het, gebruik een spiegel!) en zeggen dat jij je geen toekomst kan voorstellen waarin er vrijwel geen oorlog is, maar dus wel zware onderdrukking door de huidige heersers?

1 reactie tot nu toe

Volgens mijn bescheiden beetje kennis hoort een overheid toe te zien op de naleving van de levenswetten, en overtreders ervan te arresteren, en na ondervraging en legaal verkregen bekentenis de booswicht gepast te straffen.
Een overheid die echter meteen tot liquidatie wil overgaan behoort tot de onderwereld, en dient zonder pardon ten val gebracht te worden.
Geestelijke leiders horen hiertoe zelfs op te roepen, anders dienen ook zij te worden vervangen.

R. Sherman
09 dec 2008 om 17:52

Laat een reactie achter

Naam (verplicht)

E-mail (wordt niet gepubliceerd) (verplicht)

Website

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Reactie