Slaan ze nou helemaal door?

Hallo beste lezers, het is een tijdje geleden dat we gepost hebben op de site en stiekem baal ik daar wel een beetje van. Maar ja, ook wij moeten het van onze vrije tijd hebben en dat is nou net waar we op het moment een tekort aan hebben… Ondanks dat deze maand niet onze meest actieve is vraag ik jullie geduld en hoop dat jullie toch regelmatige even op onze site langs surfen. We zullen zo goed en zo kwaad als het kan jullie onze visie blijven geven op de vele verontrustende nieuwsberichten die uitkomen.

Maar goed, dan heb ik nu een artikel voor jullie waar ik zelf eigenlijk niet zoveel aan toe te voegen heb, behalve dat ik echt bij mezelf denk ”Slaan ze nou helemaal door?” Onderstaand artikel kwam ik vandaag tegen op de Telegraaf.nl waarin staat dat ze willen gaan registreren wat voor schaamhaar kinderen hebben in het EKD (Electronisch KindDossier).  VVD kamerlid Dezentjé wil wel oproepen aan de Minister van jeugd en gezin  Rouvoet om deze categorie te schrappen. Hij heeft al gevraagd waarom ze deze informatie willen hebben en het standaard, nutteloze antwoord was dan ook “Professionals hebben de lijst ontwikkeld. Het hoeft alleen onderzocht te worden als het relevant is”, Juist, lijkt me duidelijk. Mensen, in welk land leven we hier in godsnaam? Nederland, of de Nederlandse versie van George Orwell’s 1984? Lees het artikel maar en verbaas jezelf.

Schaamteloos registratieplan

“Krankzinnig.” Dat vindt de VVD van de registratie van de schaamhaargroei bij kinderen in het Elektronisch Kinddossier (EKD).

Kamerlid Dezentjé zal minister Rouvoet (Jeugd en Gezin) vandaag oproepen deze categorie te schrappen uit het EKD, waarin allerlei informatie over het kind komt te staan. In de zogenoemde Basisdataset kan worden aangegeven of kinderen schaamhaar hebben en hoe het eruitziet. ‘Lichte, lange ongekrulde haren’, ‘donkere gekrulde beharing’ en ‘beharing volwassen’ zijn enkele antwoordmogelijkheden. “Waarom moeten we dit weten?”, vindt Dezentjé. “Professionals hebben de lijst ontwikkeld. Het hoeft alleen onderzocht te worden als het relevant is”, laat Rouvoet weten.

Klik hier voor het orgineel.

Laat een reactie achter

Naam (verplicht)

E-mail (wordt niet gepubliceerd) (verplicht)

Website

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Reactie