RAND gaat ditmaal over het randje

Denktanks, het lijkt alsof er steeds meer van deze instituten uit de grond springen. Ze doen zich voor als organisaties die bezig zijn levens te verbeteren voor jou en mij. Veel van deze organisaties zijn bezig na te denken over hoe het huidige beleid kunnen verbeteren. Dit moet natuurlijk gebeuren met het uitgangspunt van hoe het beter voor de burgers zou kunnen zijn. In werkelijkheid word dit uitgangspunt genegeerd. De realiteit leert ons keer op keer dat deze denktanks puur en alleen de overheden dienen waardoor ze betaald worden.

De afgelopen eeuw zijn er veel van deze denktanks tot stand gebracht. Door heel de wereld zijn er wel meer dan 100 denktanks. Zo zijn er bijvoorbeeld in ons naburig land België een aantal zoals: The European Policy Center (EPC), Think Young, The Friends of Europe, The Lisbon Council, The Centre for European Policy Studies (CEPS) en BRUEGEL. Hier vind je een uitgebreide lijst. Maar natuurlijk torent niemand boven de tot op heden Almachtige Amerikanen uit, aangezien zij het concept denktank vrijwel verzonnen hebben. Eén van de grote players in dit circuit is de RAND corporatie. Een organisatie die naar eigen zeggen op alle platformen binnen de overheid haar zegje klaar heeft. Zo meld de CEO in zijn webcast dat zijn organisatie zich nestelt in het adviseren in beleid, maar ook in militaire tactieken en zetten. Dit laatste is toch wel waar RAND te ver in is gegaan en waaruit blijkt dat we hier te maken hebben met een organisatie die niet zo poeslief en aardig is als zij zich voordoet.

Zoals vele van jullie niet ontgaan is zijn er weer veel dreigingen in het Midden-Oosten. Zo is Israël weer in het nieuws actief, omdat zij zich rustig aansluiten bij het clubje van Amerika en daarmee zeggen: “Kijk de terroristen zijn de schuld van alles. Kijk Hamas (Arme mensen met een theedoek om het hoofd die gooien met stenen en zelfgemaakte klappertjes), laten we ze beschieten met raketten.” Dit soort ongein zorgt weer voor verhoging in olieprijzen.

Op diezelfde manier resoneert het gerommel in Rusland en Georgië en de oorlog in Irak ook door in de huidige conflicten in Pakistan. De huidige politieke conflicten tussen India en Pakistan, dankzij de terroristische aanslagen in Mumbai, drijgen te escaleren en wat daaraan nog gevaarlijker is, is het feit dat veel bronnen ons vertellen dat dit hoogstwaarschijnlijk zal leiden tot de een nucleair conflict, als dit niet snel opgelost wordt.

En zo komen we dus weer aan bij RAND, die deze keer duidelijk de rand van het kwaad hebben opgezocht met één van hun laatste aanbevelingen. De Chinese en Franse mainstream media meldden van de week dat RAND had voorgelegd aan de Amerikaanse overheid om de 700 miljard dollar, die gebruikt word om Wallstreet en de vallende banken te helpen, te gebruiken om een oorlog te starten met een rijk en machtig land. Dit zou namelijk de economie de kickstart geven die het momenteel nodig heeft.  Het is te gek voor woorden, dat er geen instantie of politieke bewegingen zijn die tegen een organisatie als RAND protesteren of misschien zelfs aanklagen. Het is niet gezegd dat VS tot deze aanbevolen actie over gaat, maar het is ook niet gezegd dat ze niet achter de rug van de media en dus de burgers om proberen te stoken tussen de Aziatische landen. RAND lijkt bijna op de het duiveltje op de schouder van Amerika die de meest slechte acties influistert. En misschien luistert Amerika nu nog niet naar hun zwaar betaalde denktank, maar dat kan niet anders dan veranderen en dan komt het moment dat wij het allemaal gaan horen… en voelen!

Laat een reactie achter

Naam (verplicht)

E-mail (wordt niet gepubliceerd) (verplicht)

Website

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Reactie