De politie is je beste vriend…

/Ik kwam op Youtube een filmpje tegen waar ik niet vrolijk van werd. Het ging over een verdachte die op de vlucht was voor de politie. Hij reed in een auto met hoge snelheid door een woonwijk en boven hem vloog een helikopter die het voorval vastlegde. Op een gegeven moment raakt hij de macht over het stuur kwijt en botst op een geparkeerde auto. De verdachte stapt na de botsing uit de auto en zet het op een lopen. Je kan zien dat hij zich overgeeft en op de grond gaat liggen, benen en armen gespreid. De agenten komen aangelopen met getrokken wapens om hem in te rekenen. so far, so good zou je zeggen, verdachte geeft zich over en de aanhouding kan gemaakt worden…

Maar nu komt het misselijkmakende gedeelte. de agent loopt dus op hem af en in plaats van hem in de boeien te slaan geeft hij de verdachte een harde schop recht in zijn gezicht! Daarna komt zijn collega aangelopen en ze slaan de verdachte echt hardhandig in de boeien, terwijl hij al hulpeloos op de grond ligt. Na dat de boeien omgeslagen zijn doen ze nog even een nonchalante  high five. Het is gewoon te gek voor woorden dat agenten zich tegenwoordig zo gedragen. De vele voorvallen met de tasers die bij ieder wissewasje gebruikt worden en waaraan al vele mensen overleden zijn zijn jullie vast wel bekend, maar dit is gewoon wederom zware mishandeling. Het geeft toch aan dat de politie, in dit geval in Amerika, niet meer de mensen zijn die het motto ”to protect and serve” hoog moeten houden en naleven.

Klik hier voor het filmpje.

Laat een reactie achter

Naam (verplicht)

E-mail (wordt niet gepubliceerd) (verplicht)

Website

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Reactie