Microsoft kan zo inbreken op jou pc’tje

Microsoft is your friend. Geloof me, net als vele van jullie gebruik ik ook Microsoft Windows en veel van de Microsoft software. Het bedrijf waar ik momenteel werk gebruikt ook alleen maar Microsoft producten. Uit statistieken weet ik dat jullie vrijwel allemaal Windows gebruiken. En zo moeilijk is dat niet te achterhalen, want laptops en desktops in de winkel worden standaard geleverd met Linux… nee geintje natuurlijk, deze worden standaard geleverd met het wonderpakket Windows. En Windows maakt het allemaal zo makkelijk voor je dat je eigenlijk niets anders meer wil.

Misschien kan ik toch nog een reden bedenken waarom je Windows niet zou willen gebruiken. Microsoft heeft namelijk een backdoor gebakken in iedere versie van Windows sinds Windows 95. Nog even voor de computer leken: Een backdoor is een open weg voor bijvoorbeeld hackers (Microsoft) om in je computer te komen zonder dat ze te maken krijgen met jou beveiliging. Letterlijk een achterdeurtje dus. De backdoor ziet er vaak uit als een geïnstalleerd programma, of nestelt zich in bestaande software en besturingsystemen (bijv. Windows). Maar aangezien Microsoft Windows bijna jouw hele computer is, wordt het onmogelijk voor jou om te weten waar en hoe hun backdoor zijn werk doet.

Hoewel dit een vrij oud bericht is (de eerste geruchten werden al besproken in 1999) heeft Microsoft afgelopen jaar pas toegegeven dat het echt zo is. Ik werd zelf pas onlangs van dit beangstigende feit op de hoogte gebracht. Microsoft heeft dit allemaal samen met de Amerikaanse overheidsinstantie NSA opgezet. Zowel Microsoft als de NSA behouden zich het recht om zonder dat jij en ik het doorhebben je computer binnen te gaan en software waar ze het niet mee eens zijn te verwijderen of te beschadigen. Met zo’n backdoor is het mogelijk om software- en hardwarewijzigingen in je computer te maken. Dit komt er op neer dat het ook mogelijk is voor hen om met enkele drukken op hun toetsenbord, jouw computer plat te leggen.

Maar alles is natuurlijk voor jouw veiligheid. En ze gebruiken het alleen voor illegaal downloaden en criminelen e.d. dus jij hoeft je geen zorgen te maken. Ik ga straks ook weer ff MSN’en met mijn We Are Change vrienden :)

2 reacties tot nu toe

Je bedoelt: figuurlijk een achterdeurtje. Waar je dan wel weer gelijk hebt, is in dat het oud nieuws is. Interessanter is het nieuws over backdoors in Vista en Windows 7. Moeten we op dat nieuws ook 4 jaar wachten voordat het hier verschijnt?

Eelco
13 jul 2009 om 11:34

Gewoon vanwege het cynisme van je opmerking reageer ik hier vrij laat op :) . Figuurlijk of letterlijk staat in dit geval niet ter discussie, waar het om draait is dat het achterdeurtje bestaat.

Nogmaals het doel van deze website is niet het vinden van alle informatie en dit aan jullie presenteren. Wij pikken de dingen uit die wij vinden dat mensen moeten weten en de rest is aan de lezer om te achterhalen. Als jij graag wilt dat alle computercomplotten of ongerechtigheden toegevoegd worden op deze site, stuur de concrete info dan naar ons op of wordt redactie lid!

In het artikel vermeld ik al dat het oud nieuws is en omdat we nog maar net een ruim jaar bestaan konden we dit nieuws niet plaatsen toen het uitkwam. Daarentegen zijn er heel veel mensen die net weten hoe ze msn moeten gebruiken, die nog niet bekend waren met dit nieuws.

yonic
23 aug 2009 om 11:46

Laat een reactie achter

Naam (verplicht)

E-mail (wordt niet gepubliceerd) (verplicht)

Website

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Reactie