Wat leuk, Popstars begint weer!

Zoals je aan de titel al af kunt leiden ga ik het even hebben over Popstars en andere vergelijkbare programma’s. Persoonlijk vind ik het echt de meest waardeloze programma’s die er zijn en ik ben vast niet de enige, de fans van de show zijn dit natuurlijk niet met mij eens.

Toen zijn voorganger, volgens mij heette die show Idols, voor het eerst op de magische doos kwam zat ik er ook bijna elke avond klaar voor hopende dat mijn ‘idool’ zou winnen… Ja, ik vond het stiekem ook heel leuk maar toen was ik ook nog niet zo bezig met echt belangrijkere zaken. Tegenwoordig weet ik wel beter en sta ik er steeds weer van te kijken hoe idioot mensen reageren, er is niets interessanter op de wereld dan of hun favoriet door gaat of juist afvalt. De reclame spotjes op de televisie, in de kranten, zelfs midden in een film komt uit het niets Gerard Joling tevoorschijn die je er nog even fijntjes aan herinnert. Je ontkomt er niet aan. Popstars gaat weer beginnen en kijken zul je! Naar mijn mening zijn deze programma’s de ideale ‘gedachtenafleiders’ om je vooral niet na te laten denken over zaken in de wereld die het echt verdienen.

Ga maar na, eerst krijg je de voorrondes waarin je je echt een breuk kan lachen om al die figuren die zichzelf publiekelijk voor l*l zetten omdat ze niet kunnen zingen, er te vreemd uitzien of gewoonweg door overijverige ouders ‘de stip’ op worden geduwd omdat ze er zeker van zijn dat hun zoon/dochter de nieuwe Julio Iglesias/Celine Dion is. Een soort van vleeskeuring met een flinke scheut humor zullen we maar zeggen. Na de auditie zorgt de camera er altijd voor dat hij de blijdschap van het succes of, nog liever, de teleurstelling en drama bij een mislukte poging zo gedetailleerd mogelijk bij jouw de huiskamer in kan krijgen en je ECHT mee kan leven met mensen die je niet eens kent… Dat dan op de zender ernaast nieuws is over de kredietcrisis en de miljarden die onderhand van ons gestolen zijn om de banken en hun vriendjes te helpen, ach… dat zal allemaal wel goed komen. Na de auditie krijgen we de eh… volgende ronde waar dan het echte koren van het kaf gescheiden gaat worden. In deze ronde krijg je een goed beeld van het potentieel van de overgebleven kandidaten en is het hopen dat net die éne door mag naar de studioronde, of hoe dat ook heet.

Al met al zijn we dan weer weken verder als de echte die-hards in de studio op gaan treden voor een flink publiek en wij thuis onze stem kunnen laten gelden, door te bellen en daarmee jouw idool(!) naar de volgende ronde te loodsen. Grappig eigenlijk, daar laten we wel graag onze stem horen, maar als het gaat over onze privacy die langzaam aan gestolen wordt door onze liefhebbende overheid dan blijft het vaak oorverdovend stil. Maar goed, om er een lekker lang avondje van te maken worden we ook nog eens verwend met een blik in het leven van de idolen. Lekker met de camera ploeg door het huis rondgeleid worden en even kennis maken met papa, mama, zuslief, lassie de hond en Blub de goudvis. Dat is toch smullen? Alles weten van je idool, want dan kun je meepraten over deze belangrijke zaken tijdens de peukenpauze of  bij de koffieautomaat op het werk.

Dit is nog maar 1 programma, maar als je na gaat dat er nog weet ik hoeveel van zijn; Idols, X factor, So you wanna be a popstar, dan zijn dat heel wat weken/maanden afleiding, eh… kijkplezier. En als er geen zang programma’s zijn dan worden we verblijdt met Dancing with the stars, Dancing on ice (ofzo), Geen cent te makken, de Pfaffs en de paling soap. Allemaal hebben ze een ding gemeen, het zijn kijkcijfer kanonnen waar in sommige gevallen flink geld aan wordt verdiend en het zijn dingen waar mensen graag over praten en geïnteresseerd in zijn.

Dus, het is maar even dat je het weet; Popstars begint weer!

Begrijp me niet verkeerd, als je graag naar dit soort programma’s kijkt wil ik niet zeggen dat je dan hersenloos bent. Als je wilt kijken en je beleeft er plezier van dan moet je dat vooral doen. Ik ben alleen van mening dat er zoveel interessantere dingen zijn die echt de moeite waard zijn en waar je ook een goed gesprek over kan voeren. En dat (naar mijn mening) is nou net wat ze willen, dat je afgeleid wordt van cruciale zaken en in dat hokje blijft waar ze je graag willen hebben.

1 reactie tot nu toe

[...] Door YoniCReactie toevoegenMedia, Wetenschap & Techniek Mijn collega heeft eerder al een verhaal neergezet over de geneugten op je televisie set en hoe heerlijk verslavend deze kunnen zijn. Echter [...]

Laat een reactie achter

Naam (verplicht)

E-mail (wordt niet gepubliceerd) (verplicht)

Website

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Reactie