Winkels gaan contant geld weren, daar begint het…

Iedereen die zich met de NWO bezighoudt heeft vast wel eens de term ‘cashless control grid’ gehoord. Dit zal inhouden dat er praktisch geen contant geld meer in omloop zal zijn en alle financiële handelingen dus elektronisch zullen gaan worden.

Een jaar geleden waren de eerste geluiden betreffende het afschaffen van contant geld al hoorbaar, hoewel er verder weinig aandacht aan werd gegeven door de media. Voor de oplettende mensen onder ons waren de eerste aanwijzingen al meerdere jaren geleden zichtbaar. In bijvoorbeeld doe-het-zelf zaken en supermarkten stonden bordjes op de balie met de boodschap ”Klein bedrag, pinnen mag”. Op zich geen reden tot paniek maar het gaf wel aan waar ze naartoe aan het werken zijn. Supermarkt ketens zullen waarschijnlijk de kar gaan trekken in de missie om contanten uit de omloop te krijgen, volgens de berichten zou dat rond 2014 gaan gebeuren. De grootste reden hiervoor is natuurlijk veiligheid (daar is -ie weer!) en extra gemak voor de klant. Klinkt natuurlijk allemaal heel mooi en logisch, behalve het feit dat er zo weer aan je privacy en vrijheid geknabbeld kan worden. Dit zeg ik omdat contant geld anoniem is en er dus niet gekeken kan worden waar en waaraan jij je zuurverdiende centjes uit geeft. Er zijn al zoveel zaken die aan de staat of grote bedrijven doorgeven worden die een inside look in je leventje geven, we hebben er niet nog meer nodig, toch? Ik ga niet hypocriet zitten doen door te zeggen dat ik nooit pin als ik even snel wat boodschappen ga doen, maar ik heb me voorgenomen om voortaan het bedrag op te nemen wat ik denk nodig te hebben voor de producten die ik wil gaan kopen. Op deze manier worden mijn aankopen meer privé en dus niet na te trekken.

Wat ik duidelijk wil maken is dat er op verschillende fronten gewerkt wordt om je in een kooi te stoppen waar je bijna niet uit kan ontsnappen. Op slinkse wijze spelen ze in op de gevoelens van de bevolking en laten ze geloven dat ze dit alles voor HUN doen… Want als de supermarkten er allen eenmaal aan mee doen, wanneer volgt de rest van de winkels, horeca, zwembaden, pretparken en weet ik wat nog meer? Inderdaad, dan is het einde zoek en kunnen ze dus echt overal zien wat je gekocht hebt, of waar je voor betaald hebt. Ik heb het nu alleen nog maar over Nederland, maar er zijn nog meer veranderingen die je in verband kan brengen met het uitbannen van contanten. En dat is de invoering van SEPA, oftewel “Single Euro Payments Area”. De naam zegt het eigenlijk al, je kan in alle EU landen betalen met dezelfde bankpas en ook overboekingen en andere handelingen worden gestandaardiseerd. Hieraan hangt ook een nieuwe pinpas die een chip zal bevatten waarmee je in alle landen die bij SEPA aangesloten zijn kunt betalen, enne, uiteraard is de nieuwe pas veiliger (wat is dat toch met dat woord?) Oh ja, je krijgt ook een ander rekeningnummer die zal veranderen in een IBAN nummer. Eigenlijk was dit wel te verwachten omdat 1-12-09 het verraad van Lissabon in werking trad en we dus allemaal veranderden in onderdanen van de almachtige EU die maar wat graag controle wil hebben over haar bevolking. Ze hebben graag alle neuzen dezelfde kant op en als alle mensen in de EU dus volgens een banksysteem hun zaken doen, opend dat natuurlijk deuren… Welke maatregelen, wetten en gevolgen er eventueel nog meer aan vast kunnen zitten weet ik nog niet maar ik denk dat we er verstandig aan doen om dit nauwlettend in de gaten te houden.

Laat een reactie achter

Naam (verplicht)

E-mail (wordt niet gepubliceerd) (verplicht)

Website

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Reactie