Een kleine glimlach

Balkenende, Balkenende, Balkenende, de onschuld zelve spelen werkt niet meer hè? Ze beginnen je door te krijgen. Ik zou als ik jou was ook alvast maar gaan bedenken hoe je hierop gaat reageren. Eigenlijk zou ik graag hebben gezien hoe J.P. Balkenende erbij heeft gezeten toen hij deze aankondiging van de Commissie Davids over de inval van Irak op TV zag? Het kan toch haast niet anders dat het zweet hem op alle plekken uitbrak.  “O jee,” dacht hij, “we krijgen straks allemaal zelfdenkende mensen, dat kunnen we niet hebben in dit land! We waren altijd zo trots op het feit dat we iedereen in Nederland zo dom konden houden!”

Kniezen moet hij, nu het rapport over de inval in Irak door de Commissie Davids is opgeleverd. En dat doet hij ook! Toch weet Balkende het maar weer mooi te draaien in zijn reactie naar de pers toe. We onderschatten J.P. toch echt te vaak en te gemakkelijk. Velen denken dat de man een beetje een houterige stuntelaar is, maar als het moet dan weet dit geniepige reptiel zich in alle bochten te wringen om maar onder zijn onvermijdelijke vonnis uit te komen. Dit vonnis natuurlijk zijnde dat hij een marionet is voor de globale elite en dat hij zo snel mogelijk moet stoppen met wat hij doet.

De commissie is nog relatief mild. Er schortte naar mijn idee veel meer aan de beslissing om Irak binnen te vallen. Maar het rapport geeft ook heel duidelijk aan wat wij alle afgelopen jaren al geroepen hebben. Ze hadden nooit met de beschikbare informatie Irak binnen mogen vallen. Miscommunicatie in de kamer zorgde ervoor dat Nederland op de lijst van Amerika-aanhangers kwamen te staan en dus mee moest naar Irak. De informatie waarop de inval gebaseerd was, kwam allemaal van Amerika en en van het Verenigd Koninkrijk. Net als de mainstream media zijn informatie van een centrale bron, verkreeg ook de regering, de AIVD en de MIVD haar informatie eenzijdig, aldus het rapport. De AIVD en de MIVD hebben zelfs nooit moeite gedaan om een eigen onderzoek te doen. Toch, zegt het rapport, waren de intelligentie diensten iets genuanceerder in hen meningen naar buiten, dan het kabinet. Deze pakte alleen de stukjes uit de verslagen van de intelligentie diensten die precies in hun straatje paste.

Ik hoop dat wij goed door hebben wat dit betekent. Ze hebben ons voorgelogen en ze zijn verder gewoonweg ongeschikt voor deze baan. Niet alleen waren ze slecht geïnformeerd over de situatie, ook hebben ze verschillende regels en procedures in de wind geslagen om maar aan de gang te kunnen met deze oorlog. En vergeet niet dat uit deze oorlog heeft gezorgd voor een inval in Afghanistan en een halve binnenval in Iran waar ruim een miljoen burgers het daglicht niet meer door zien. En hoewel het kabinet nu onder vuur ligt door deze kwestie, zullen ze straks nog steeds als makke lammetjes achter Amerika aan sjokken als zij vragen of we mee gaan naar Jemen.

Men vraagt ons wel eens: “Waarom besteden jullie zoveel aandacht aan Amerika?” Nou om deze reden dus. Amerika bepaald nog net niet het beleid in Nederland, maar al het andere moet Balkenende eerst vragen aan de huidige president van Amerika. Mensen, ik hoop dat jullie snel wakker worden en dat we in ieder geval de volgende domme actie van J.P. en zijn kornuiten kunnen verijdelen.

1 reactie tot nu toe

Wanneer komt de verborgen waarheid over meneer rutten?

Charles
15 nov 2010 om 22:43

Laat een reactie achter

Naam (verplicht)

E-mail (wordt niet gepubliceerd) (verplicht)

Website

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Reactie