IceSAVE het volk van IJsland

Zowel op grote schaal als op de spreekwoordelijke kleine schaal worden we van alle kanten financieel genaaid, ehm ik bedoel een oor aangenaaid. Banken vallen om, belasting worden verhoogd en verveelvoudigd. Toch voelt men zich blijkbaar nog veilig genoeg in Nederland om vrij nonchalant om te gaan met de eigen liquide middelen. Dit bleek wel uit de DSB affaire, maar natuurlijk ook uit het omvallen van IceSave. Mensen zien in de folders de mooie beloftes en sluiten direct een lening, een rekening of een abonnement af, toch Leon ;) . En wij kunnen niet genoeg blijven stressen hoe belangrijk het is dit niet te doen, maar voor de mensen van IJsland is dit nu te laat.

Het volk van IJsland wordt nu in feite gestraft door de fouten die de bank en overheid hebben gemaakt. Nu hebben Nederland en Groot Brittannië geëist van IJsland, wat in totaal maar zo’n 319.000 mensen telt, om omgerekend 4 miljard euro te betalen aan “de gedupeerde”. Nou ja aan de overheden van de landen va de gedupeerde en die kijken wel of en wie wat krijgt! Maar dit is een immens bedrag voor een land wat niet zoveel heeft en al vrij arm is geworden door de hele affaire. En natuurlijk komt al dit geld niet uit de zakken van de overheid, want die heeft zij in feite niet, nee het komt uit de zak van de bevolking. De huidige generatie zal de rest van zijn leven werken om de schuld met een rente van 5, 5% terug te betalen.

Dit is echter zo een belangrijk ding dat besloten is om het volk erover te laten stemmen. Maar laat ons overheden kennen, als ze niet zullen proberen om de mensen richting hun eigen doelstellingen te praten. Dit met behulp van loze beloftes of bangmakerij. Daarom heeft men een petitie op touw gezet die de mensen van IJsland moet gaan ondersteunen bij het maken van een keuze bij dit referendum. Wij laten hiermee weten dat mensen ook het recht hebben om nee te zeggen, als overheden wat proberen op te dringen of simpelweg, omdat het voor jou als individu niet goed aanvoelt. Ik heb hem alvast getekend, teken jij ook?

Teken de petitie!

1 reactie tot nu toe

Deverborgenwaarheid…

[...] something about deverborgenwaarheid[...]…

Deverborgenwaarheid
03 aug 2010 om 09:48

Laat een reactie achter

Naam (verplicht)

E-mail (wordt niet gepubliceerd) (verplicht)

Website

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Reactie