Doe mee met de ANWB

Voor die gene die nog niets over de kilometerheffing hebben gehoord: “Ga je schamen!” Onder de voorwendselen dat wij minder gaan betalen en dat het een eerlijker systeem gaat worden wil de overheid een enorme inbraak op de privacy van de burgers plegen. Veel mensen hebben al berekent dat deze heffing hun alleen maar duurder uit laat komen. Daarnaast wil de overheid deze kilometertjes bij ons controleren met behulp van een kastje in de auto. Dit afzichtelijk ding weet via GPS ten alle tijden waar je bent. En dit mijn beste, geeft alle mogelijkheden en lokt gewoon uit om misbruik van te maken door de heren en dames in Den Haag. Enkele voorbeelden op de lange termijn zouden kunnen zijn:

  • Boetes zonder flitspaal geregistreerd en verrekend. Denk aan wegen waar je overal 5 kilometer harder rijdt dan is toegestaan en een maandelijkse incasso van bureau van justitie.
  • Boetes voor fout parkeren. Idem.
  • Auto geregistreerd op plaats van een misdrijf,  rond de tijd van een misdrijf. Of 40 tot 50 geregistreerde Nederlanders even willen komen opdraven ter ondervraging.

Er gingen ook nog vreemde geruchten rond over de werking van het kastje en wat te doen bij een defect. Dit gerucht kwam uit Den Haag zelf. Blijkbaar hangt, als je kastje kapot is en je laat het zelf niet repareren (waarschijnlijk op je eigen kosten), er een boete van 74.000 boven je hoofd  of een gevangenisstraf van 4 jaar. Ehm wat? Dat is meer dan de gemiddelde moordenaar krijgt hier in Nederland. Maar verrassend genoeg heeft meneer Eurlings gezegd dat de ANWB leden mogen stemmen over dit vreselijk plan. Mijn oproep aan jullie is dan ook om dit per direct te doen. Zowel leden als niet leden kunnen hier hun stem uit brengen.

De site is echter zo beperkt dat ik het idee heb dat ze maar 10 mensen tegelijk toe laten, want je krijgt constant de melding dat het te druk is op de site. Je komt er echter wel door op een gegeven moment, blijven proberen dus. Hieronder mijn extra opmerking richting de ANWB, want een mening telt nu eenmaal in Nederland toch?

“Ik hoop dat mijn bericht in deze enquête duidelijk is. Deze hele wet is ontworpen om (in deze moeilijk tijden) de burger meer te laten betalen. Onder het mom van wij proberen te werken aan het milieu en aan de files voert de overheid iets in waar mensen en bedrijven zich niet zomaar op kunnen aanpassen en dat zullen ze dan ook niet doen met als gevolg dat wij alleen meer betalen en nog steeds in de ‘milieu onbewuste’ auto’s rijden in de spits.
Het kastje zelf is een gevaar voor de privacy en kan op zoveel manieren misbruikt worden, dat het nooit goed af te dekken is. Deze wet is een beschamend stuk wat door een door een schaamteloze overheid doorgedrukt wordt. ANWB laat dit niet gebeuren!”

Nu kwam vandaag (24-1) het bericht over de peilingen over de peilingen  van Maurice de hond op nu.nl naar buiten. Hierin wordt gemeld dat een meerderheid van de mensen ook tegen de heffing is, dus dat gaat de goede kant op. Echter zegt deze peiling ook dat een meerderheid er op tegen is dat Eurlings de beslissing af laat hangen van de ANWB leden. Waar slaat dat in vredesnaam op! “Nee laten we absoluut geen macht van de politici bij ons gewone mensen neerleggen, dat is gevaarlijk.” Wat zijn dat voor mensen? Iedereen die er ook zo over denkt: “GA JE SCHAMEN!”

1 reactie tot nu toe

[...] moeten wij ook niet nemen, dat moet de politiek doen.” Zit ik net in mijn onlangs geschreven artikel Camiel Eurlings de hemel in te prijzen en tegelijkertijd verbaasd dat hij zo de beslissing uit [...]

Laat een reactie achter

Naam (verplicht)

E-mail (wordt niet gepubliceerd) (verplicht)

Website

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Reactie