Opbergen helpt altijd

Gelukkig de overheid is er eindelijk uit. Ze gaan gelukkig akkoord met het plan om Barendrecht onze grote CO2-opslag te laten worden. Zo kopt de Trouw tenminste. De kamer is ermee akkoord, de bevolking en de gemeenteraad misschien niet, maar wat is nou echt belangrijk? Ik ben zo blij dat de regering bepaald heeft dat het door mag gaan, terwijl een meerderheid van de bewoners ernstige kritiek hadden, of gewoonweg tegen het plan waren. We moeten als bevolking gewoon niet meer voor ons zelf denken; dat is nergens voor nodig de overheid weet best wat goed voor ons is. En zeker als gewone mensen het beter denken te weten dan de wetenschappers die de overheid heeft aangesteld, waar zijn we dan mee bezig?

Zo zegt een Barendrechter: “Ze willen experimenteren, dat moeten ze dan niet doen waar er zo’n 50.000 mensen wonen. Dat moeten ze op een veilige plek doen.” Wat een domme man zeg! Wat zijn dat nou voor rare opmerkingen, de wetenschappers weten dit toch veel beter. Ze moeten dat waarschijnlijk gewoon bij mensen in de buurt doen, zodat ze kunnen zien wat het effect is als het misgaat. Dat snap je toch wel? En een een andere inwoonster zegt: “We kunnen wel nee zeggen, maar ze doen toch wat ze zelf willen. Hebben wij nog wat te vertellen?” Nee, dat heb je niet, dat snap je toch wel. Onze leider, heersers, goden hebben geen hulp nodig van dom volk als wij.

Als je moeite hebt genomen om verder te lezen dan alleen de intro op de homepage, dan zul je begrijpen dat dit natuurlijk volledig sarcastisch is bedoeld. Ook mag ik hopen dat de vaste lezers dit direct al begrepen hadden. Ik heb dit nu enkele maanden gevolgd in de mainstream Hollandse media en het is echt te absurd voor woorden. Deze mensen hebben samen met hun gemeenteraad geprotesteerd, bezwaar aangetekend en niks lijkt genoeg. Dit kwaadaardig mormel, Jacqueline Cramer, wat schijnbaar minister is, heeft de bevolking feitelijk gezegd jullie kunnen me rug op met jullie bezwaren en heeft de tweede kamer overgehaald (wat niet zo moeilijk is aangezien daar haar  mormelvriendjes zitten.) Vervolgens heeft ze de shell 30 miljoen van onze zuurverdiende centjes in de handen gedrukt en gaan met de bende.

Het volk wordt hier wederom een keer keihard in de spreekwoordelijke bek gespuugd door de overheid. Ik kan me hier heel kwaad om maken en ik ben bang dat ik dat punt met dit artikel al bereikt heb. Om dit stuk verder nog netjes te houden zal ik het hierbij laten, maar niet voordat ik wat mee geef. Als we dit toelaten, keer op keer weer, dan krijgt de overheid de overhand en zullen ze ons niet meer vrezen. Niet dat we ze bang moeten maken, maar de vrees voor het volk, zorgt er al jeeuwen voor dat leiders zichzelf in bedwang houden. Laat merken dat ons geluid sterker is dan dat van een paar pinguïns in Den Haag. Ons kun je niet belazeren, want wij geven jullie macht, onthoud dat goed!

Laat een reactie achter

Naam (verplicht)

E-mail (wordt niet gepubliceerd) (verplicht)

Website

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Reactie