Studentje pesten

De studenten krijgen het de laatste tijd zwaar te verduren. Het lijkt wel of de overheid even haar aandacht heeft gevestigd op onze toekomstige werkers, de toekomstige leraren, wetenschappers, advocaten. Ze dachten bij zichzelf, hoe kunnen we er voor zorgen dat Nederland volledig in elkaar stort. Hé laten we de studenten, de basis voor onze toekomst, heel snel en volledig leegzuigen. We geven ze zoveel schulden dat ze voor eeuwig onze slaven zijn… ik bedoel afhankelijk zijn.

Even tussen neus en lippen door, ik ben zelf al enkele jaren geen student meer, dus ik ben hier niet als student, die kwaad is en bang is om zijn geld te verliezen. Ik vertel dit om dat ik geef om mijn medemens. We leven allemaal met jullie mee.

Waar ik het precies over heb zal ik uitleggen. Inmiddels is bij velen jullie bekend dat er ernstig overwogen wordt om de studiefinanciering af te schaffen om geld te besparen. Ze zeggen wel dat het alleen om de basisbeurs gaat, maar in feite is dit de volledige studiefinanciering, je hebt ook nog de OV, maar daar komen we zo meteen nog op terug.  Het komt er dus op neer dat je bij je lening, die veel studenten nodig hebben, nu ook een lening voor je basisbeurs krijgt. In feite betaal je dus alles zelf en zeker in deze tijden kunnen veel mensen dat gewoon niet ophoesten. Dit lijdt tot geen studie of toren hoge schulden, die je de eerste 30 jaar van je werkende leven niet kan afbetalen. Waarom bezuinigen de hoge heren niet op hun eigen declaraties of de investeringen die ze doen in zinloze projecten. Alsof dit nog niet genoeg is gaan ze studenten (en de rest) ook nog volgen en meer laten betalen door de OV chipkaart.

Overigens nu krijgen ze deze kaart nog cadeau van de overheid, maar als ze de basisbeurs al afschaffen, dan kan de kaart zo maar snel volgen. Echter betalen studenten hem nu al terug als ze hun studie zonder geldige reden niet afronden. In de weekkrant de Posthoorn staat vermeld dat de OV ook nog eens 75 tot 80 procent duurder is dan de normale strippenkaart. Zo staat er:

“Twee strippen van een normale 45-strippenkaart kosten precies 1 euro, maar met de chipkaart kost een tramritje tussen Van peijkstraat en Generaal Spoorlaan Rijswijk (dus binnen de centrumzone) €1,75. Snel uitgerekend: 75 procent duurder!”

Dit houd in houdt in dat je meer gaat betalen voor het OV, waar treinen niet op tijd rijden of juist, samen met de bussen, helemaal niet rijdt als er een paar sneeuwvlokken vallen. En de Kaart laat je straks ook gemakkelijk volgen, waardoor jij vrij snel door justitie benaderd kan worden als ze je nodig hebben. In 2008 heeft justitie al een vordering gedaan op de persoonsgegevens van alle mensen die in een bepaald Rotterdams metrostation aanwezig waren. Ja, ook al hadden ze niks te verbergen! Trans Link Systems, de houder van deze informatie, werd met dit vonnis gedwongen deze  gegevens over te dragen. Het vonnis van het gerechtshof, was dat onze pasfoto’s niet gebruikt mogen worden voor een strafrechtelijk onderzoek, maar de rest van de gegevens was blijkbaar geen probleem.

Dus studentjes, meer dokken en minder privacy, dat is de wereld waar je nu zo hard voor aan het leren bent. Dat is waar we met zijn allen, zonder enige interventie, aan ten onder zullen gaan. Werk jij mee aan zo’n wereld of werk je het tegen. Aan jou de keuze, maak de juiste!

1 reactie tot nu toe

Wat een goed artikel. Ik kwam hier per ongeluk op zoek naar researchonderwerpen maar heb met plezier het hele artikel uitgelezen.

Groeten,
Sandra
http://www.pestenopschool.com

Pesten op school
17 mrt 2010 om 12:03

Laat een reactie achter

Naam (verplicht)

E-mail (wordt niet gepubliceerd) (verplicht)

Website

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Reactie