Kilometerheffing, Eurlings loog over de echte cijfers

De kilometerheffing, het paradepaardje van minister Eurlings blijkt niet zo eerlijk en rechtvaardig te zijn als hij het laat voorkomen. Ondanks de vele kritieken en weerstand die het plan al vanaf het begin kent, deed Eurlings alsof zijn neus bloedde en hield bij hoog en laag vol dat het een ideaal systeem is en dat het voor iedereen gunstig uit zou pakken.

Gezien de vele petities die online te vinden zijn, is het duidelijk dat er voor vele mensen nog behoorlijke bezwaren zijn tegen dit plan. Een groot struikelblok zijn de onzekerheden rondom het kastje dat verplicht in de auto moet komen en op die manier dus altijd in real time aangeeft waar je je bevindt, hoe hard je rijd en uiteraard, hoeveel kilometers je maakt. Privacy kan je dus wel afschrijven. Een ander probleem, en waarschijnlijk het grootste, is de beprijzing van de gereden kilometers. Eurlings heeft altijd gezegd dat het een eerlijk systeem is waar iedereen uiteindelijk beter mee af zal zijn. Nou, ik ken een aantal mensen die aan de hand van de beschikbare informatie uitgerekend hebben hoeveel het ze zal gaan kosten en daaruit bleek gewoon dat ze stuk voor stuk duurder uit zijn. En dat ging dan van een paar tientjes tot ruim 200 Euries! Klinkt niet echt ‘beter’ als je het mij vraagt. Het onderbuik gevoel was er dus al, uitrekenen toonde aan dat het duurder zal worden maar een echte bevestiging of, bevestigend geluid uit de inner circle van Eurlings bleef nog uit. Tot nu, want in o.a. de Telegraaf valt te lezen dat ambtenaren de echte cijfers rondom de kilometerheffing geheim hebben gehouden en dus wederom, via hun buikspreekpop Eurlings, ons voor hebben gelogen. Het VVD kamerlid Aptroot heeft zich hierover in de media uitgelaten en zei, ”Wij hebben heel wat anders gehoord, dan in de mooiweerverhalen wordt gepresenteerd. Dit is onacceptabel”. ”De minister zegt dat 68 procent van de automobilisten erop vooruitgaat, maar de cijfers van het ministerie tonen heel wat anders aan. Ook de kosten voor gezinnen en de kosten van het hele systeem liggen volstrekt anders dan hoe ze naar buiten toe gepresenteerd worden.” Voegde hij er nog aan toe.

Ik moet toegeven dat ik nooit een woord gelooft heb van wat Eurlings gezegd heeft, maar het is toch prettig om het nog even van iemand anders te horen. Aan de andere kant geeft maar weer eens aan dat we in een schijn democratie leven waar ze keer op keer tegen ons liegen en in de achterkamertjes van het kabinet hele andere plannen bekokstoven. Nu nog even afwachten wat er gaat gebeuren wat betreft het privacy gedeelte, met een beetje geluk moeten ze, onder druk van de bevolking of een politicus zoals Aptroot toe gaan geven dat het gewoon Big Brother in de auto blijkt te zijn.  Dus mijn tip aan jullie, hou die gluiperds, Eurlings&Co goed in de gaten en leg alles wat ze zeggen en doen onder een vergrootglas. Het zou ons wel eens kunnen redden van dit draconische plan wat ze kilometerheffing noemen!

4 reacties tot nu toe

Afgelopen dinsdag (9 febr.) is aan de 2de kamer, namens 200.000 steunbetuigers van http://www.kilometerheffingNEE.nl
een petitie aangeboden.

Zie:
http://www.youtube.com/watch?v=E8IyU3cfU04

I
11 feb 2010 om 11:06

Bedankt voor de reactie! Dat zijn toch 200.000 stemmen die wel moeten wegen denk ik zo!

LeondB
11 feb 2010 om 16:30

Weg met de kilometerheffing !!!!!

Henk
12 feb 2010 om 11:30

[...] wat een fijne vent is het toch ook. Schreef ik vorige week al over het gerommel met de echte cijfers over de kilometer heffing, daar wil ik het nu over die rottige bodyscanners hebben. Volgens Eurlings moeten we niet zo zeiken [...]

Laat een reactie achter

Naam (verplicht)

E-mail (wordt niet gepubliceerd) (verplicht)

Website

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Reactie