Welles, niettus om bodyscanner

Minister Eurlings, wat een fijne vent is het toch ook. Schreef ik vorige week al over het gerommel met de echte cijfers over de kilometer heffing, daar wil ik het nu over die rottige bodyscanners hebben. Volgens Eurlings moeten we niet zo zeiken en ben je doodziek in je hoofd als je denkt dat ook al je privé delen op de scanners te zien zijn.

Ja, hoe durven we het om ons daar druk over te maken? Dat apparaat gaat vele terroristen tegenhouden zodat we allemaal super veilig zijn… Dat je het even weet. En dat ze ontkennen dat het je genitaliën behoorlijk gedetailleerd in beeld laat komen is voor mij alweer voldoende om eens even wat verder te kijken, kijk je even mee? Deze week moest er een bekende ster uit India door de bodyscanner op het vliegveld Heathrow in Engeland, en toen kwam het verhaal dat zijn scan/foto geprint en onder het beveiligingspersoneel verspreid werd. De volgende dag stond er een artikel in de London Telegraph waarin een spreektoeter van de luchthavenbeveiliging duidelijk maakt dat het ”simpelweg onmogelijk is om prints te maken omdat de scanner daar niet voor uitgerust is”. Maar CNN heeft een artikel op hun site waarin staat dat ze over een technisch document beschikken waarin staat dat de scanner wel degelijk in staat is om scans op te slaan en uit te printen. De directeur van privacygroep EPIC, Marc Rotenberg, voegt daar aan toe dat, ”If you look at the actual technical specifications and you read the vendor contracts, you come to understand that these machines are capable of doing far more than the TSA has let on.” Hij zegt dus dat als je de technische specificaties en contracten goed doorleest, dan zal je zien dat deze machines tot veel meer in staat zijn dat ze toe willen geven. En als, zoals beweerd wordt, de scanners geen uitdraai kunnen maken, hoe komen foto’s als deze dan bij verschillende nieuwsagentschappen terecht? Het feit dat ze hierover liegen terwijl er dus een ernstige inbreuk op de privacy zal zijn, geeft aan dat we in een nare wereld aan het afglijden zijn. Denk ook eens aan bijvoorbeeld kleine kinderen die ook door deze dingen heen moeten… Je zal maar zo een viespeuk hebben die onder het genot van een kopje koffie al die scans uit zit te printen voor zijn eigen plezier? Ik moet er niet aan denken.

En zoals onze eigen Eurlings, hebben ook politici in andere landen ontkend dat er gedetailleerde foto’s gemaakt worden, maar op de website van de TSA (Amerikaanse luchthaven beveiliging) staan foto’s waarop je gewoon de hele handel kan zien. In Engeland hebben journalisten, die testen van de scanners meegemaakt hebben gezegd dat de scans je privé delen behoorlijk zichtbaar zullen maken. En de reden voor de invoer van deze privacy schendende scanner is ook nog eens een hele slechte. Na de mislukte onderbroeken terrorist werden ze verplicht gesteld voor veel vliegvelden, maar ook al hadden ze er toen al gestaan, dan was de terrorist gewoon aan boord gekomen omdat deze scanners geen chemicaliën en plastics kan herkennen. En wat laat ze denken dat ze met deze scanner meer veiligheid creëren? Alsof die terroristen achterlijk zijn, die verzinnen wel weer wat anders. even een persoonlijke noot: het woord terrorist moet je lezen als overheid en een figuur als bv Abdulmutallab is de strawman of fallguy. Dus nu we het eens zijn dat het allemaal niet zo onschuldig is als ze ons willen doen geloven, kom ik tot de conclusie dat dit gewoon weer een controlerende Big Brother oplossing is die niets met veiligheid te maken heeft, maar weer één in een lange, lange rij. En we hebben het einde nog niet in zicht beste mensen!

3 reacties tot nu toe

Big brother is watching you(your naked body!) Een nare ontwikkeling mensen.

Greetz,

Winston Smith ;)

Eyes only
15 apr 2010 om 01:39

Dat is schokkend, dat ze je naakt zien. en dan gaat een van je dochters door die scanners heen en kijkt een pedofiel ernaar en print het even uit. BAH smerig. Je hebt helemaal gelijk over de body scanners. weg ermee!

juist
24 mrt 2011 om 02:36

lekker hoor, dat mensen je naakt kunnen zien. lekker privacy schending. dat mensen nog zeiken en zeggen dat de bodyscans goed zijn omdat het terroristen oppakt. onzin. ze verzinnen altijd iets anders. “even een persoonlijke noot: het woord terrorist moet je lezen als overheid en een figuur als bv Abdulmutallab is de strawman of fallguy”. Precies!

epics
24 mrt 2011 om 02:39

Laat een reactie achter

Naam (verplicht)

E-mail (wordt niet gepubliceerd) (verplicht)

Website

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Reactie