Anoniem bloggen, hoe lang nog?

Op de website van the Telegraph kwam ik een boeiend artikel tegen over het gevaar van censuur dat voor het internet op de loer ligt. En in dit geval gaat het over de anonimiteit die bloggers, zoals wij van deverborgenwaarheid, nu nog kunnen genieten. Ik heb het artikel vertaald voor jullie.

Originele tekst is geschreven door Gerald Warner.

De Amerikaanse wereld van de bloggers roert zich hevig op dit moment, na een bekendmaking aan de hand van een recente bijeenkomst van het Davos Economic Forum. Volgens Craig Mundie, chef onderzoek en beleidsbepaler van strategie bij Microsoft opperde dat ”Een soort rijbewijs geïntroduceerd zou moeten worden om op het wereldwijde web te mogen”. Deze totalitaire uitspraak wordt ondersteund door artikelen en blogs in Time magazine en the New York Times.

En zoals de bloggers al snel opmerkte, is het voorgestelde systeem erg gelijkend op het systeem dat de Chinese overheid zelf afwees omdat het te repressief zou zijn… Het is onvermijdelijk dat, vroeger of later, een alliantie van totalitaire overheidswerknemers en het bedrijfsleven gaan proberen om een einde te maken aan het bloggers wereldje wat nu nog staat voor vrijheid en vrijheid van meningsuiting. De VN heeft een soortgelijke interesse om de vrijheid van meningsuiting om zeep te helpen.

De recente opstand in het blog-wereldje, wat resulteerde in een heftige aanval op de heersende global warming consensus,  heeft de aandacht van de huidige heersers nog meer getrokken omdat hun totalitaire plannen in de war werden geschopt. ”Wat wordt het volgende?” zullen ze zichzelf wel afvragen. De oneindige immigratie? Onzinnige belastingen? De EU?

Amerikanen zijn veel actiever als het om het verdedigen van hun rechten gaat omdat dat in hun cultuur zit. Sommige van hen claimen dat de Britten angstvallig onverschillig naar de gevolgen van censuur op de lange termijn, gezien de Digital economy bill, die op dit moment door het parlement gerost wordt door parlementslid Lord Mandelson. Ze zeggen dit omdat de Britten ook zonder slag of stoot meegingen in een wet om vuurwapens te verbieden en ze in een situatie terecht kwamen waarin alleen ”de slechteriken wapens hebben”, en ze dus mogelijk,  slaapwandelend in de val lopen die internetslavernij heet.

Het is een beproefde methode: De heersende macht staan toe dat een situatie ontstaat, waarin weinig gedaan wordt aan b.v. pedofilie, pornografische of criminele activiteiten op het internet. Dan gebruiken ze de bezorgde publieke opinie om gelijk te overdrijven en draconische maatregelen te nemen die altijd ten nadele zijn van de gewone burger, maar in veel gevallen niets doen tegen criminelen. Een beproefd en bekend scenario, zowel offline als in de digitale wereld die cyberspace heet.

Een ‘rijbewijs voor het internet’, dat zou betekenen dat het elke dag kerst is voor control freaks. We kunnen ons allemaal makkelijk voorstellen wat de criteria worden om een rijbewijs te krijgen (naam, geslacht, politieke voorkeur?)

Zonder het internet, zou de volledig op fictie gebaseerde global warming theorie nog steeds als onomstotelijk bekend staan, de macht van de staat nog groter geworden zijn, zou $54 miljard aan belastinggeld van de Westerse bevolking in de zakken verdwenen zijn van bedrijven die handelen in carbon(Co2) en zou het leven van nog meer mensen miserabel gemaakt zijn door totalitaire restricties die opgelegd worden om een niet bestaande crisis op te lossen. Ik voorspel dat het recht op annonimiteit op het internet een van de meest besproken onderwerpen van de komende 10 jaar gaat worden. Wees heel erg bang…

Het origineel is hier te vinden.

Laat een reactie achter

Naam (verplicht)

E-mail (wordt niet gepubliceerd) (verplicht)

Website

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Reactie