Vallen en opstaan

Met vallen en opstaan leren we wordt wel eens gezegd, echter dit geld blijkbaar niet voor kabinet Balkenende aangezien zij gisteren hun 4de kabinet hebben laten vallen. Het begon allemaal met onenigheid over een brief van de NAVO. De brief bevatte het verzoek om de missie in Uruzgan nogmaals te verlengen. Tegenwoordig moeten ze het vragen he, tot voor kort konden ze het gewoon stilzwijgend verlengen, o nee dat waren de abonnement, mijn fout…!  Maar goed, volgens mij en de Volkskrant wist de NAVO in 2007 al dat wij in 2010 zouden vertrekken? Het was zelfs zo dat het gehele kabinet achter deze beslissing stond en voor zover wij weten is er niets gebeurd, waardoor deze beslissing herzien zou moet worden. Ook het volk stond verder geheel achter deze beslissing, dus het was rond: Nederland zou in 2010 de 1600 militairen uit Uruzgan halen.

Maar het kabinet is dus wederom gevallen, want ze konden het niet eens worden. Wat is dit voor een regering, ze vallen meer dan een 2-jarige peuter. En waar draait het nu helemaal om, ze hadden de beslissing toch al genomen? Nederland heeft zich inmiddels al teruggetrokken uit Irak en hoewel ik het na al dat falen moeilijk over mijn lippen krijg, ben ik hierover toch wel een beetje “Trots Op Nederland” ;) Momenteel heeft Nederland commando in het zuidelijke deel van Afghanistan en ze zijn gevestigd in Uruzgan, zoals wel bekend. Als Nederland zich terugtrekt dan zal Amerika zeker het gat dichten met haar eigen mensen. Toch moet je je afvragen hoe lang het zal duren, in het geval dat de troepen terug zouden keren naar Nederland, tot er een nieuw verzoek komt of een nieuwe ‘False Flag‘-aanslag die er voor zorgt dat we weer terug gaan. Misschien dat er voor gekozen wordt om een ander deel op te zoeken of misschien wel een ander land, Iran bijvoorbeeld, maar het zou niemand moeten verbazen als ze binnen een jaar tijd het besluit nemen om weer terug te gaan.

Nu komen er dus herverkiezingen. We mogen weer stemmen. Laat de democratie zegen vieren. We hebben het hier al te vaak gehad over de schijndemocratie die we hier in Nederland hebben. We hebben allang geen echte keuzes meer te maken. Om dit wat extra kracht bij te zetten heb ik een website gevonden die alle politieke verkiezingsuitslagen vanaf 1918 in Nederland toont.  Hier zien we dat de PvdA al sinds haar oprichting na de Tweede Wereldoorlog één van de partijen is geweest met de meeste stemmen en dus in het kabinet terecht is gekomen. Ook het CDA is sinds haar oprichting (dmv een fusie) in 1977 een ongeslagen winnaar bij iedere verkiezing tot nu. We hebben dus zolang wij leven een regering met PvdA en CDA gehad. Tegen de mensen die zeggen, “Ja maar ze doe het toch goed?” heb ik één ding te zeggen: “Je kan niet meten wat goed is tot je weet hoe andere partijen regeren.” Als we even in onze glazen bol kijken dan zien we de voorspelling  voor de uitslag van de volgende verkiezingen; CDA, PvdA en …. maakt het echt uit wat er bij zit? Het volk is niet meer geïnteresseerd in de politiek; Maandag even klagen op het werk bij de collega’s en dan halverwege dit jaar gewoon weer CDA stemmen zoals moeder dit altijd deed, of PvdA, want vader zegt dat dit een daadkrachtige partij is.

O maar wacht, ik heb veel interessanter nieuws in mijn glazen bol, Sven Kramer behaald zijn 2de goud op de Olympische spelen en X Factor gaat volgend jaar gewoon nog een seizoen door. Wat zijn we toch goed bezig Nederland!

Laat een reactie achter

Naam (verplicht)

E-mail (wordt niet gepubliceerd) (verplicht)

Website

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Reactie