Herrie in Nederland

Vanochtend kwam wederom een behoorlijke Big Brother actie aan het licht. Spits en de Telegraaf melden allebei dat Rotterdam sinds kort met een herriemeter aan de slag gaat. Een mooi gekozen naam ook, de “herrie” meter, dit is natuurlijk niets anders dan een decibel meter. Deze meters zijn in het licht van alle voorgaande maatregelen, het zoveelste middel om een soort juk te drijven tussen de mensen in onze samenleving. In de tweede wereld oorlog was de beste manier om mensen onder controle te houden het “Divide and Conquer” principe of op zijn Nederlands het verdeel en heers principe. In Nederland kende wij de NSB’ers. Praat niet met die buren, want ze zouden je wel eens kunnen verraden aan de Duitsers. Dit geweldige principe wordt dus vol doorgezet in de huidige “vrije” maatschappij.

Het verdeel en heers principe van de herriemeter is als volgt. Je moet als NSB’er netjes een logboek bij houden op welke tijdstippen je buurman herrie maakt, je kunt dat dan eventueel kracht bij zetten met de decibel meter om te laten zien hoe hard hij dan had zitten schreeuwen, tv luisteren of noem het maar op. De eerste waarschuwing die de politie/gemeente op het verzoek van de NSB’er uitgeeft aan de persoon in kwestie, heeft een gele kaart tot gevolg. En mocht je in het verzet gaan tegen de NSB’er en je houd de herrie aan, dan maak je kans op een rode kaart. En dit betekent letterlijk dat de gemeente over gaat tot stappen om jou je eigen huis uit te werken. Vervolgens wordt je op de trein richting Auschwitz gezet…. nee hoor das natuurlijk niet waar, zo ver gaat het (nog) niet.

Wat een walgelijk iets weer. Mensen gaan mekaar verraden om een beetje geluidsoverlast. Wat? Zijn we kleine kinderen geworden? Moeten we zo nodig klikken? Waar is die vrije Nederlandse mentaliteit gebleven? Waarom stappen de Rotterdammers en de rest van Nederland niet gewoon eens naar de buurtjes toe en doen ze een bakkie koffie? Leer die mensen kennen en doe er eens moeite voor. En vraag vervolgens beleefd of de muziek misschien iets zachter kan na 22:00. Dit is toch een veel betere oplossing in plaats van vloeken en je hersenspoelapparaat (ehm tv) harder te zetten om vervolgens hem helemaal uit te zetten, zodat je met je decibel meter tegen de muur gedrukt kan opnemen wat hij of zij naast je aan het doen is. Triest hè, als je het zo schetst, maar zo worden mensen door die rare initiatieven van partijen als de PvdA in Rotterdam.

3 reacties tot nu toe

soms helpt een bakkie troost niet, dfan blijven de buren bezig. voor dat soort gelegenheden is het gebruik van de herriemeter bedoeld. prima uitvinding om mensen die willens en wetens schijte hebben aan de buren voor het blok te zetten. goed gedaan van de pvda (al vraag ik me af of zij daar achter zitten).

erik de lange
15 mrt 2010 om 14:23

Spijtig altijd weer dat deze technieken altijd mensen uit elkaar drijven. Ook is het niet bevorderlijk voor de sfeer in zo’n buurt.

Henk
16 mrt 2010 om 10:05

Tja ik ben technisch misschien een Jan Doedel . Maar hoe zit dat eigenlijk juridisch, wat zou een rechter van dat bewijs vinden. Stel je de volgende situatie voor. De klagende buur drukt op de rode knop, schrijft in zijn logboek dat de muziek te hard staat bij de buren. Maar wie zegt dat hij zijn buren, waar hij een pesthekel aan heeft , al jaren mee overhoop ligt en graag uit huis gezet ziet worden geen loer draait en zijn eigen radio even flink hard zet !

Kan zo’n apparaat juridisch waterdicht bewijzen wie dat geluid op dat moment heeft veroorzaakt , ik kan me best handige figuren voorstellen die zo hun buren een loer draaien. Er zijn op dat vlak wel gekkere dingen gebeurt.

Willem
26 jul 2010 om 09:44

Laat een reactie achter

Naam (verplicht)

E-mail (wordt niet gepubliceerd) (verplicht)

Website

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Reactie