De goudkoorts heerst

Op deze site is nog heel weinig gesproken over goud. Eens moet echter de eerste keer zijn. En de aanleiding hiertoe is dat er al enkele maanden reclames op tv zijn van Postal Gold. Ze zijn ‘s ochtends te zien op de RTL zenders, maar je kan het ook even hier bekijken. De Nederlandse versie is echter verwijder door hen zelf, dus als je die wil zien moet je even kijken voor of tussen het ontbijtnieuws door ‘s ochtends op RTL 4. Postal Gold is een internationaal bedrijf wat simpel weg jou aanbiedt om je goud op te sturen naar hen en daarvoor eurootjes terug kan krijgen. Het is een briljant plan, want de gemiddelde Nederlander gelooft blindelings in de betrouwbaarheid van reclames en heeft totaal geen economisch besef. Maar ik zeg het je nu zo duidelijk als dat het kan: “Je bent een dom RUND als je jouw goud verkoopt.”

In de afgelopen 5 jaar is goud in waarde omhoog geknald (Zie grafiek). Hoe meer goud je in huis hebt gehaald of hoe meer je aandelen in goud hebt gekocht, hoe beter je erbij zit op moment. Goud is sinds 2005 zeker 800 dollar in waarde gestegen. De economische recessie is nog lang niet voorbij. Bedrijven zijn onterecht optimistisch net als de overheid en stellen prognoses waarin alles voor volgend jaar er vrij rooskleurig uitziet. Echter toont de markt nog geen tekenen van een omslag naar groei. Redelijkerwijs kan je dit dan ook niet verwachten. Daarbij komt nog dat de euro en de dollar nog een enorme duik gaan maken, qua waarde, zo ook volgens dit artikel.

Geld is, of eerder gezegd, was niet meer dan een tegoedbon voor een klein deeltje van het goud wat een bank in bezit had op dat moment. Dit is helaas niet meer het geval. Om schulden te dekken wordt massaal geld gedrukt of worden er gewoon simpelweg nummertjes in een bank computersysteem getypt. De hoeveelheid van goud staat allang niet meer garant voor al de briefjes die in de omloop zijn. Veel geluiden uit de onafhankelijke economische wereld zeggen dat de dollar nog gaat vallen, maar ook dat de euro zijn waarde compleet gaat verliezen. Kortom goud is straks het enige wat nog echte waarde zal bevatten. En als je zo dom bent om toch je goud te verkopen aan zwendelaars zoals Postal Gold, dan zit je straks met een portemonnee en een bank vol waardeloze tegoedbonnen.  Dus als je goud hebt, hou dit dan en geef Postal Gold het nakijken.

7 reacties tot nu toe

Bedankt, dit was erg leerzaam. Wel overwogen om het op te sturen, maar nu geef ik Postal Gold inderdaad lekker het nakijken!

Robine
18 mrt 2010 om 15:25

Ik stel voor dat iedereen massaal dat goud-verzendpakket aanvraagt en een stuk waardeloos schroot, bijvoorbeeld staal, terugstuurt.

wim heitinga
02 aug 2010 om 15:17

Je bent inderdaad niet handig bezig als je goud op zo’n riskante manier verkoopt. Dat je een rund bent als je je goud nu tegen de marktprijs verkoopt lijkt me een boute uitspraak en valt nog maar te bezien, ik heb geen glazen bol.

In economisch doemsenario’s, defalatie, super-inflatie, massale werkeloosheid, waardeloze euro’s en dollars, geloof ik niet. In wat een bepaald soort doemdenkende goeroes met hun vet verkopende boeken beweren geloof ik nog veel minder. Dat beweren ze al sind 1987 en elke komt alles weer op zijn pootjes terecht. Je kan elkaar ook economische en sociale ellende aanpraten, economie is in de eerste plaats psychologie, als iedereen er van overtuigd is dat het slecht gaat gebeurt dat ook, andersom eveneens.

Willem
07 aug 2010 om 11:06

@willem
Ik geef wel toe dat ze alles zullen proberen en doen om het financiële systeem, zoals wij het vandaag kennen, staande te houden.Gaat ze dit lukken, ik heb er serieus mijn twijfels over. Zeg nu zelf, de crisis, welke trouwens aangestoken kaart is(centrale bankiers drukken op een knopje en vragen al hun uitgeleend geld terug + de intrest,welke niet bestaat), is nu al bijna 4 jaar bezig en is er nog steeds niet op vooruit gegaan. Integendeel! Kijk, voor de crisis had de regering al een begrotingstekort, zij deden al meer geld op dan ze hadden. De banken nemen met ons geld te veel risico en moeten miljarden euro’s en dollars afschrijven, balans van de bank gaat naar beneden, aandeelhouders panikeren en verkopen hun aandelen waardoor de koers naar beneden tuimelt. Het grotere publiek pikt dit enige tijd later op en zijn bezorgt om hun zuurverdiende centen. Gevolg-> Paniek. De staat waarborgt onmiddellijk de spaargelden tot 100.000€( voordien maar 20.000€) om de massa te sussen en bankruns te vermijden, want dan is het helemaal om zeep. De banken kijken massaal naar de regering en vragen geld omdat ze anders failliet draaien(wat gebeurt er dan met u zuurverdiend geld denkt u?). De regering, welke dus al meer geld opdeed dan ze had, reageren door miljarden in de banken te pompen omdat ze het niet kunnen maken om het financiële stelsel in elkaar te laten zakken.Dit zou leiden to massahysterie en totale chaos.(oef, de banken zijn gered) Vanwaar komen die miljarden? Van de centrale bank natuurlijk en aan intrest he. De staatsschuld gaat exponentieel naar boven, die natuurlijk weer op een normaal niveau moet gebracht worden, dit door ons als burgers. Hoe gebeurt dit? Door extreme maatregelen te treffen en besparingen door te voeren.Besparingen? In de vorm van minder pensioenuitkeringen, minder werkloosheidsuitkering, minder invaliditeit vergoeding, minder terug krijgen bij de apotheker en de dokter, minder investeren in infrastructuur, subsidies te halveren(waardoor ook weer mensen hun job verliezen),en in extreme zelfs belastingen naar boven(niet de persoonsbelastingen, want dan worden de mensen gek, maar auto taks,benzineprijs duurder, energie..Dit merkt men zo snel niet, toch?.) etc… Wordt u of ik of de bevolking hier beter door? Vergeet ook niet dat we in crisis tijd leven. De economie ligt op zijn gat, minder werk, minder jobs, moeilijker om geld te verdienen, mensen verliezen hun job en komen op uitkering te staan,hypotheek blijft wel lopen,huizen worden aangeslagen en op de markt gebracht waardoor de vastgoedprijzen dalen) en ondertussen wordt alles duurder? Minder werkende mensen betekent ook voor de staat minder inkomsten en meer uitgaves(aan werkloosheidsuitkering vooral.) Gevolg-> Staat heeft dringend geld nodig!Nog wat bijlenen bij de ECB? Of nog wat meer besparingen doorvoeren en taksen naar boven? Dit staat ons nog te wachten he. Dus als u in de media hoort, de economie is aan het aansterken, dan denkt u bij uzelf maar, larie en apekool! :) Het ergste moet nog komen, let maar op mijn woorden. Zie volgende comment voor nog meer, of begint u het al te begrijpen, u heeft er wsl al genoeg van, veronderstel ik. Toch niet? lees dan de volgende comment….

Maurintius
18 mrt 2011 om 02:34

Neemt men nu de kwantitatieve versoepeling erbij(het maar blijven drukken en bijdrukken van (fiat)geld, om in de economie te gooien in de hoop dat deze terug aansterkt,welk, in mijn ogen, een wanhoopsdaad is, want als er geen jobs zijn is er geen werk en heeft dit totaal geen zin/nut) die de ECB al enkele jaren toepast. Wordt het alleen maar erger! Kwantitatieve versoepeling heeft als gevolg inflatie en zelfs hyperinflatie! (Herinnert u nog van daar juist dat alles al duurder werd wegens besparingen en verhogingen van taksen) Nu gaan de prijzen voor voeding en dergelijke en al de rest ook nog eens stijgen?!!! Dat is inflatie, verhoging/stijging van de prijzen rondom u.(eigenlijk is dit verborgen belasting, maar hier ga ik niet verder op in)(anders zit ik hier morgen nog:))
Conclusie:
Kwantitatieve versoepeling heeft als gevolg verhoging van prijzen door middel van het bijdrukken van geld wat resulteert in inflatie. Hoe werkt dit nu juist?
Als men meer en meer (fiat)geld in de economie blijft steken om deze te stimuleren en aan te sterken, wordt eerst en vooral, elk briefje minder waard! Door al dit papieren geld, krijgen mensen het gevoel dat het aan het verbeteren is en dat ze rijker worden. Voordien hadden ze maar 2 briefjes en nu opeens hebben ze er wel 10. Vandaar het gevoel van, waauw,het is idd aan het verbeteren, eerst maar 2 briefjes en nu heb ik er ineens 10.(larie en apekool :) )
Wat is het gevolg dat mensen het gevoel hebben rijker te zijn geworden/aan het worden zijn doordat mensen meer briefjes in hun handen hebben terwijl elk briefje minder waard geworden is? -> Verhoging van de prijzen! Inflatie dus!!!(Dit is dus een illusie mensen. Laat u aub hier niet door vangen)
Wordt u, ik of de bevolking hier beter door?
En het zou me niet verbazen dat we zelfs hyperinflatie krijgen, want de manier waarop en de hoeveelheid geld dat de ECB de afgelopen 3à4 jaar in onze Europese economie hebben gepompt, dat neemt u niet voor mogelijk!
Dus als u kortelings in de media weer hoort van, de economie is aan het aansterken want de inflatie is met 2% gestegen, denkt u weer maar eens,larie en apekool:)(toch een leuk woord dat jullie Nederlanders hebben :) ) Economie is er niet beter op geworden want de werkloosheid is hetzelfde gebleven of zelfs nog verslechtert(in het beste geval lichtjes gestegen maar dit zal dan wel verwaarloosbaar zijn) en oké, inflatie is wel gestegen met 2% wegens de kwantitatieve versoepeling. Maar u mag weer gerust van mij aannemen, als de media zegt 2% inflatie, dan mag u er van mij gerust 2 tot 3% bovenop tellen. Dus in realiteit geen 2% maar 4 tot 5%. Gaan ze in de media natuurlijk ook niet zeggen, want weer opnieuw, zouden de mensen gek worden. Wat niet meer dan normaal zou zijn! Als u het nog steeds moeilijk hebt om te werken en om aan voldoende geld te geraken en u krijgt te horen dat de economie aan de beterhand is en er een inflatie is van 5%. Zou u zich dan geen vragen stellen? Nu zou ik nog kunnen uitleggen wat fractionerend bankieren is of fractional reserve parking, maar ik ga het hierbij houden. U heeft al voldoende informatie gekregen om eventueel te verwerken.(Die keuze laat ik aan u).

Nog wel even dit:
Begint u te begrijpen waar dit naar toe gaat? En waarom men aanbeveelt om goud,zilver, edele metalen of grondstoffen aan te kopen?(vastgoed, kan eventueel ook, alhoewel ik deze de volgende jaren aanzienlijk zie dalen, wegens de foreclosures die banken zullen opleggen aan hun wanbetalers) En liefst zilver boven goud, omdat dit schaarser is,maar in ieder geval, kan u hier weinig of niets mee verkeerd doen.Stort het systeem niet in, verkoopt u het zeer wsl nog met winst(alhoewel de prijzen toch al vrij hoog staan, het draait hier dus meer om de zekerheid).Stort het wel in, bent u, u centen niet kwijt en kan u met een stukje goud toch nog aan brood, groenten, fruit en ander voedsel geraken.(want goud of zilver zullen mensen, zeker in zulke tijden, altijd aanvaarden als betaalmiddel.) Wel fysiek goud liefst, geen certificaten waar goud of zilver tegenover staat, want dan heeft u weer enkel en alleen maar een papier in u handen. Nog een tip die ik u geef, zorg ervoor dat u dit zelf stockeerd/bijhoud, zelf in een kluis ofzo, maar zeker niet bij een bank of ander instantie. Want dan zou u best wel eens bedrogen kunnen uitkomen.
En die Postal Gold, best zo snel mogelijk vergeten. Pure oplichterij! In België heb ik er ook al reclame van gezien.Ontzettend gewoon en dat zulke zakeen ook worden toegestaan door een regering, vind ik ook niet te begrijpen! Maar ja dat is juist zeker, op de regering kan u niet vertrouwen. Zij doen enkel wat best is voor hun en de centrale bankiers :)

Ik verwijs nog wel even naar mijn website op http://bloginfo.educate-yourself.eu
Waar u uiteraard enkele controversiële, mind-blowing zaken zult tegen gekomen. Maar ik verwijs vooral naar de category “money and the system” op de website.

Voor zij die dit gelezen hebben, mogen van mij zichzelf een dikke schouderklop geven :) Chapeaux!

Het is zeker niet de leukste materie en ik weet dat het niet echt positief overkomt, maar soms is de realiteit nu eenmaal hard!

Groetjes en doei :) !

Maurintius
18 mrt 2011 om 03:51

Ik denk zeker dat je het geld wat je niet nodig hebt voor je levensonderhoud moet omzetten in goud, en het liefst zilver(omdat het naast een edelmetaal met monetaire eigenschappen nog meer dan goud ook industrieële toepassingen kent en naast een vorm van geld ook een waardevolle grondstof is die schaarser wordt!)

In ieder geval houden centrale banken ook goud aan. Soms beweren bankiers dat goud iets is uit vervlogen tijden, een fossiel en overblijfsel uit ons oude monetaire systeem waarin we een goudstandaard hadden.

Als banken beweren dat goud er niet meer toe doet waarom houden ze zulke grote voorraden aan als reserve? En waarom houden ze de goudprijs zo nauwlettend in de gaten? Goud en zilver zijn immers een soort graadmeters die aangeven hoe het met andere valuta zoals de dollar of de euro is gesteld. Ze bewegen vaak in tegenovergestelde richting. Banken willen ons doen geloven dat je beter papieren schuldpapiertjes kan hebben zoals euro’s of dollars. Mensen is wijsgemaakt dat een papiertje met wat cijfers erop koopkracht bezit. Terwijl goud en zilver echt geld is waar met bloed zweet en tranen zilver en goud uit de grond moet worden gedolven(het kost intensieve arbeid om het uit de grond te halen en te verwerken!) Papiergeld is daarintegen helemaal niet schaars of moeilijk te maken.

Mensen moeten onderwezen worden over wat geld is en hoe het financiële systeem in elkaar zit. Banken bezitten namelijk niet al jouw geld maar slechts een gedeelte. De rest is gewoon gebakken lucht die de bank op basis van jouw tegoed wat je stalt op hun deposito mogen uitlenen en op dat uitgeleende geld wat een bank op basis van jouw geld uit het niets creeërt mag men dan weer 9% rente incasseren. Geen bedrijf of organisatie kan volgens mij geld met gebakken lucht verdienen alleen een bank mag dat(is per wet geregeld!)

Jan
01 okt 2011 om 14:12

Nice. Ik dacht het al. Zag al meerdere winkels opeens verschijnen waar je je goud en zilver kan verkopen (waaronder een van de staat). Zilveren munten inslaan dus. succes al. wat raden jullie nog meer aan om in te slaan? Ik weet gewoon zeker (ook 99 procent) dat de dollar gaat crashen en ook europa achteruit gaat. china word de nieuwe wereldmacht.

suus
13 nov 2011 om 18:54

Laat een reactie achter

Naam (verplicht)

E-mail (wordt niet gepubliceerd) (verplicht)

Website

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Reactie