Klimaatverandering voor dummies

Global Warming, een hot item van vandaag de dag. Het mooie ervan is dat jij schuldig bent aan dit alles. Door jouw vieze auto en je vieze uitademen wordt onze atmosfeer vervuild met het gevaarlijke gas CO2. Ja ja, als wij je morgen vertel dat fietsen zorgt voor heviger ademen en dus slecht is voor het milieu, geloof je het dan ook? Wat is er nou eigenlijk allemaal van waar? Niets, eigenlijk! Er zijn inmiddels zo’n 10 tot 20 echte wetenschappers en deskundigen naar buiten gekomen over het feit dat het Global Warming verhaal van geen kant klopt. Maar waarom geloven mensen hier dan toch in? De beste en meest duidelijke manier is om The Great Global Waming Swindle te kijken, maar voor de gene die niet zo goed Engels spreken leggen we het even kort uit.

Toen warmer dan nu?

CO2 hobbelt achter CO2 aan

Om te begrijpen hoe dit verhaal is ontstaan moeten we terug in de tijd, vele duizenden jaren terug zelfs. Zo’n 11.000 tot 9.000 jaar v.Chr bevond onze wereld zich in een enorm warm tijdperk. Het tijdperk noemt men Holocene. In die periode waren er hele warme kleinere periodes genaamd Hypsithermal.Tijdens een Hypsithermal was de temperatuur van de aarde 1,5 tot 2 graden hoger dan dat het nu is. Dat is apart, ik dacht dat ijsberen dood zouden gaan als het warmer werd, daarom betalen we toch in ene verpakkingsbelasting, om die ijsberen te redden?

Maar niet alleen zover terug als 11.000 jaar was het warmer dan nu, ook tijdens de middeleeuwen lagen de temperaturen 0,3 graden hoger. Deze periode wordt in geschiedenis boeken beschreven als welvarende tijden, waarbij wijngaarden door heel europa, óók Nederland, werden gevonden. Raar, dat de wetenschappers je vertellen dat het een ramp wordt voor de aarde als ze warmer wordt. Nog niet aan het stampvoeten, wacht maar tot je de reden hoort van deze angstpolitiek.

Waar komt het verhaal vandaan?

10 tot 20 jaar geleden was de wereld in de ban van een komende ijstijd. Misschien weet je het nog en misschien was je er toen nog niet bij, maar het beetje televisie wat er was en de kranten stonden vol met meldingen van een komende ijstijd. Het zou enorme schade aanrichten en al verschillende weerrampen in die tijd hebben veroorzaakt. Ze hebben duidelijk niet gelijk gehad en de wetenschappers hebben het dan ook inmiddels over een andere boeg gegooid. Toch werd het volk in die tijd erg bang gemaakt met een komende ijstijd. Eén persoon, die een klein beetje hoop gaf, was een Zweedse wetenschapper gemaand Bert Bolin. Hij dacht, maar wist het niet zeker, dat CO2 het klimaat beïnvloedde en de aarde warmer zou maken. Hij vertelde dit aan het volk op het Engelse tv-programma The Weather Machine. Hij zei: “Als we genoeg olie en kool blijven verbranden, dan is de temperatuur van de aarde straks misschien een paar graden warmer”. Het programma werd door wetenschappers belachelijk gemaakt, omdat deze Bert ze niet allemaal op een rijtje zou hebben. Kort daarna, in de jaren 70, braken in Engeland stakingen in de kolenmijnen uit. Kool was toentertijd nog fossiele brandstof numero uno. Mevrouw Margaret Thatcher, de toenmalige minister president van Engeland, kreeg geen schot in de zaak bij de stakers en wilde graag kernenergie als vorm van energiewinning. Het probleem was dat de wereld tegenstribbelde, omdat het gevaarlijk zou zijn en er restafval overblijft. Ze had dus een reden nodig om van olie en kool af te zien. Zij is vervolgens naar wetenschappers toe gestapt en heeft gezegd: “Er ligt geld voor jullie klaar als jullie kunnen bewijzen dat CO2 de oorzaak is van Global Warming”. Sinds die tijd hebben we te maken met wetenschappers die ons vertellen dat we de lucht vervuilen door uit te ademen.

Wat weten we nu?

Gelukkig hebben vandaag wetenschappers die niet bang zijn om de waarheid te vertellen. Vele wetenschappers zijn inmiddels uit The Intergovernmental Panel on Climate Change, de grootste groep klimaatwetenschappers ter wereld, gestapt. Hun bewijzen spraken de rapporten die IPCC jaarlijks uitbracht tegen en werden dus niet meegenomen in dit rapport. Toch werden zij vrolijk bij de auteurslijst vermeld, ze hebben vervolgens vriendelijk bedankt en ontslag genomen. Zie hier het briefje wat ze naar IPCC hebben gestuurd. De IPCC is overigens ook de bron van alle nieuwsberichten a la “Onze ijskappen smelten”. Mensen laten we heel eerlijk zijn. De ijskappen smelten ieder jaar en ieder jaar vriezen ze weer aan, net als wij sneeuw hebben in de winter hebben de poolkappen veel ijs. Elk rapport of onderzoek wat je hierover vindt zal je precies hetzelfde vertellen. Het is een herhalend proces en dat blijft nog wel even zo.
We snappen ook wel dat populistische mensen als Al Gore veel mensen kunnen overtuigen dat groen beter is en dat CO2 een vies gifgas is (hoewel we wel jammer vinden, dat ze zo makkelijk te overtuigen zijn). Laten we in dat geval ook maar vergeten dat zijn hele film en shows gebaseerd zijn op één leugen. Hij laat zien dat ijskern monsters , genomen van de poolkappen, aantonen dat de temperatuur van de aarde een directe relatie heeft met de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer. Dit is waar! Hij liegt alleen over de volgorde. Niet CO2 komt eerst maar de temperatuur stijgt eerst en de hoeveelheid CO2 volgt. Er zit zelfs een 300 jaar tijdsverschil tussen. Dit schijnt te maken te hebben met de oceanen die een reservaat zijn van CO2 en jaarlijks tienduizenden malen meer CO2 uitspugen dan alle mensen met alle auto’s, vliegtuigen en fabrieken bij elkaar. Als het warmer wordt laten de oceanen meer CO2 gaan, maar deze processen zijn zo traag, dat hier 800 jaar overheen gaat voor een temperatuursverschil in de hoeveel CO2 merkbaar wordt.
Allemaal gelogen dus. Toch kan ik wel huilen als ik in de metro lees over één of ander Nederlands popsterretje, die alle lezers aanspoort om net als haar zo groen mogelijk te leven. Ik denk dan soms bij mezelf: “Hup, daar zijn weer 40 metrolezertjes die straks volmondig ja knikken als de overheid een CO2-belasting wil invoeren”.

Wat is dan de boosdoener dan wel?

De zon, hoe gek het ook klinkt, de zon beïnvloed de temperatuur van de aarde! Veel van de astrofysici zijn het eens. Wanneer er meer zonnevlekken zijn, wat betekent dat de zon vele malen actiever is, dan word de globale temperatuur in onze atmosfeer hoger. Geen CO2, geen auto’s, geen vliegtuigen, geen water door een niet-waterbesparende douchekop, is de oorzaak van Global Warming. Wetenschappers zoals Piers Corbyn hebben keer op keer bewezen dat het weer voorspellen aan de hand van zonnevlekken, vele malen beter resultaat oplevert. Hoewel hij er deze winter een beetje naast zat met zijn voorspelling, over een immense storm die ook over Nederland zou razen (dank daarvoor aan onze eigen Piet Paulusma voor het rondbazuinen), is zijn wetenschap een feit.
Ook is inmiddels bekend dat er helemaal geen sprake is van Global Warming, omdat de temperaturen al weer zakken. Toch blijven de semiwetenschappers hardnekkig en ze noemen het gewoon niet meer Global Warming, het beestje heet nu Climate Change.

Ik hoop dat jullie nu heel hard boe gaan roepen wanneer onze overheid komt met CO2 belasting en de bekkies opentrekken over de 1% verpakkingsbelasting, wat over enkele jaren vast oploopt tot 5% a 10%.
Nog even om het af te sluiten een wistje datje:

Wist je dat
…de IPCC voor een groot deel bestaat uit niet-wetenschappers.
…zonnevlekken en cosmische straling het klimaat beïnvloeden.
…CO2 het klimaat helemaal NIET beïnvloed.
…Tempeeratuur van de aarde alweer aan het zakken is.
…het paradepaardje niet meer Global Warming maar Klimaatverandering heet.
…een reden hiervoor was, dat bijna iedere bijeenkomst over Global Warming werd verstoord door een ijzige storm.
…groene stroom van bijvoorbeeld de Nuon voor maar 8% echt groen is. De rest is grijs.
…mensen jaarlijks minder dan 1% van alle CO2 produceren.<
…geen enkel wetenschappelijk bericht praat over hoeveel CO2 weer omgezet wordt naar zuurstof door planten.
…Al Gore beelden uit de film The Day after Tomorrow heeft gebruikt om mensen banger te maken dan nodig was.
…door een bevolking die geloofde in wat de regering en de media vertellen de tweede wereldoorlog is begonnen.

9 reacties tot nu toe

Leuke voor de rij met weetjes; Wist je dat de temperatuur op mars OOK aan het stijgen is? En dat daar de ijskappen OOK aan het krimpen zijn (overigens een foutje in je artiekel, de ijskappen krimpen wel degelijk; hoewel dat een gewoon natuurlijk proces is, ze groeien ook wel weer aan daarna) — http://news.nationalgeographic.com/news/2007/02/070228-mars-warming.html

XX
18 sep 2009 om 00:05

dat laatste weetje van de tweede wereld oorlog zou ik weghalen trouwens, dat is wat kort door de bocht; de tweede wereldoorlog is begonnen door de repressaille maatregelen van de eerste wereldoorlog tov. duitsland, ik vind eigenlijk het hele idee van 2 wereldoorlogen wat dommig; ik ben er van overtuigd dat we over 100 jaar over ‘de wereldoorlog’ spreken, en het interbellum als wapenstilstand zien. desalniettemin is het gewoon niet waar wat je zeg en maakt de uitsmijter je verder zeer aardige artikel een stuk zwakker.

XX
18 sep 2009 om 00:08

heb met aandacht je artikel gelezen, best aardig gedaan, maar er klopt iets niet:
De IPCC is niet de enige die vertelt dat de ijskappen smelten: verschillende onafhankelijke wetenschapper,onderzoekers die in het gebied zelf onderzoek doen,komen tot deze conclusie.
Ik heb nog werkelijk nergens van andere organisaties,wetenschappers, of andere mensen vernomen dat overeen komt met deze zogenaamde rapporten.
Wat de oorzaak ook mogen zijn, de ijskappen smelten hader dan ooit.
En het kan overigens nooit kwaad dat IPCC en regering nu zeggen dat de aarde opwarmt, de maatregelen tegen deze opwarming zijn maatregelen die bijdragen aan betere leefomstadigheden.
Wat dat betreft geen probleem om daar mn belastingcentjes aan te besteden.
en wat betreft de waarheid: deze zou weleens heel anders zijn als wat iedereen vermoedt.
Ikzelf deel wel je mening dat de kosmos meer invloed heet op ons klimaat dan men denkt.

raymond
24 nov 2009 om 15:37

Ehm XX waar staat in het artikel dan dat de ijskappen niet krimpen. Er staat alleen dat wat smelt in de winter weer aangroeit. :) maar het is idd een goed weetje, was nog niet bekend toen dit artikel werd geschreven trouwens, maar goed non the less!

YoniC
04 jan 2010 om 13:45

raymond ik kan je helaas niet gelijk geven. Het is een mooie mening maar helaas niet gebaseerd op feiten. Het enige orgaan waar echt naar geluisterd wordt is de IPCC, door de overheid in ieder geval.

Echter zij tellen inmiddels nog maar 2600 leden, waarvan veel politici, advocaten en andere non wetenschappers. Daarentegen zijn er inmiddels ruim 31.000 wetenschappers, ECHTE wetenschappers die de petitie hebben ondertekend waarin ze verklaren het niet eens te zijn met de global warming HOAX http://www.oism.org/pproject/s33p333.htm < zie het zelf.

Het kan daarnaast wel degelijk kwaad dat de IPCC dit rondbazuint, want die betere leefomstandigheden waar je het over hebt zijn niet meer dan meer belastingen betalen voor de gewone burgers terwijl corporaties met hun cap and trade http://www.epa.gov/captrade/ gewoon evenveel of zelfs meer kunnen uitstoten.

Was het allemaal maar zo rooskleurig raymond, ik hoop het ook elke dag :)

YoniC
04 jan 2010 om 13:54

Wist je dat de zon ook cosmische straling uitzendt die van invloed is op ons dagelijks weer en het aardmagnetisme. Deze straling is op de polen vaak zichtbaar als noorderlicht maar is vaker niet zichtbaar en bestrijkt niet alleen de polen maar de gehele aarde.
Hierdoor wordt het aardmagnetisme beinvloed en heeft waarschijnlijk ook invloed op de golfstromen.
De klimaatverandering die onherroepelijk komen gaat zal nog gerust meer dan 30000jaar op zich laten wachte. We weten niet welke klimaat verandering dat zal zijn een koude of juist een warme.
Dat de mens hier geen invloed op kan hebben is zeer duidelijk. De stand van de zon en zijn straling is hier voor en groot deel verantwoordelijk voor.

Gerard
24 jan 2010 om 12:33

Tsjonge, het is allemaal een groe samenzwering.

Voor de echte achtergronden, misschien een paar interessante links:
http://www.skepticalscience.com/
of
http://www.skepticalscience.com/

Er zijn mensen die als ze ziek zijn naar Jomanda gaan, anderen zoeken deskundige hulp bij een dokter.
Dat iemand een website kan vullen met zoveel onzin!

Hans
25 jul 2010 om 20:08

Bedankt hans voor je zwaar onderbouwde argumenten. En kom alsjeblieft niet aanzetten met websites van mensen die promoten dat er 5 miljard teveel mensen op aarde zijn en dat die 80% beter weg kan wezen. Dat soort mensen worden wij een beetje droevig van.

YoniC
26 jul 2010 om 18:45

[...] toevoegenOorlog tegen terrorisme Waar mijn gewaardeerde, waarheidzoekende collega het over klimaatverandering heeft gehad, wil ik graag een licht schijnen op een ander zeer omstreden topic. De aanslagen op de [...]

Laat een reactie achter

Naam (verplicht)

E-mail (wordt niet gepubliceerd) (verplicht)

Website

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Reactie