VS toornt Pakistan

Voor een land wat zo diep in de financiële zorgen zit als de VS, zijn ze nog steeds erg druk met het uitlokken van geldverslindende conflicten. Denk op dit moment aan b.v. Iran en ze zijn nu weer druk bezig om te kijken hoe het met het geduld van Pakistan gesteld staat.

Pakistan is sowieso niet blij met de Amerikaanse bemoeienis in hun land, een Pakistaanse ambassadeur heeft in januari ook al geklaagd over anti-terreur acties die de VS uitgevoerd heeft. En paar weken geleden heeft de VS ook al een aanval uitgevoerd op Pakistaans grondgebied waarbij onschuldige vrouwen en kinderen omgekomen zijn. De VS heeft miljoenen aan Pakistan geschonken om de Taliban en Al-Qaida groepen aan te pakken die in het grensgebied vertoeven, maar de VS is nog niet tevreden blijkbaar en besluit dan zelf maar oorlogje te gaan spelen in het gebied. Op zaterdag 27 September hebben Amerikaanse jachtvliegtuigen wederom het Pakistaanse luchtruim geschonden. Er zijn geen beschietingen of iets dergelijks geweest maar ik vraag me af waar ze mee bezig zijn. Ik ga er niet vanuit dat ze hopen dat Pakistan er genoeg van heeft en ze uit de lucht schiet…?

Maar zoals zo vaak hebben de hoge heren in het Pentagon en de overheid geen goedkeuring meer nodig, van niemand niet. We mogen wel op onze tellen gaan passen, als ze denken dat er in Nederland terroristen rondlopen dan kunnen ze naar eigen inzicht een aanval plannen of een bom gooien en we moeten er niet over zeuren… Dit is natuurlijk niet serieus bedoelt maar het is wel wat ze nu in Pakistan doen. Pakistan is trouwens een partner van Amerika, net als Nederland, dat je het even weet.

Laat een reactie achter

Naam (verplicht)

E-mail (wordt niet gepubliceerd) (verplicht)

Website

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Reactie