Filmpjes die we je niet willen onthouden, deel 3

Zoals waarschijnlijk vele van jullie speuren ook wij regelmatig het internet af naar boeiende filmpjes of documentaires. Ik heb er weer een aantal gevonden die erg waardevolle informatie bevatten. Veel kijk en leer plezier!

Een uitleg over het monetaire systeem, hij duurt ongeveer 3 kwartier en is Nederlands ondertiteld. Als je ‘Zeitgeist: Addendum’ gezien hebt dan is dit een mooie aanvulling waarin duidelijk uitgelegd wordt hoe we met zijn allen gevangen zitten in dit misleidende en corrupte systeem. Klik hier.

Hier een uitleg van de gevaren en de nadelen die de opkomende Big Brother systemen vormen voor je privacy. Klik hier.

Jesse Ventura, voormalig gouverneur van de staat Minnesota, heeft een hele krachtige speech gegeven tijdens de ‘Ron Paul, rally for the republic’. Deel 1 en deel 2.

Het karakter van de publieke ruimte verandert. Particuliere bewakingsdiensten, surveillancetechnologie en oprukkende commercialisering maken dat niet iedereen zich meer welkom voelt in de kloppende stadsharten van de nieuwe wereld. Hoe openbaar is de openbare ruimte eigenlijk nog? En welke gevolgen hebben deze ontwikkelingen voor je privacy? Nederlandse documentaire genaamd ‘De nieuwe wereld- de strijd om de stoep. Klik hier.

Hoogleraar Arie van der Zwam over de kredietcrisis in een debat. Ook hij geeft aan dat de banken geld uit het niets gecreëerd hebben. Een andere gast probeert het allemaal goed te praten… Klik hier.

En ik sluit af met een 2 uur durende documentaire. Big Brother, Big Business. Zie hier.

Laat een reactie achter

Naam (verplicht)

E-mail (wordt niet gepubliceerd) (verplicht)

Website

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Reactie