Tentendorpen voor blutte Amerikanen

Amerika, ooit het land van honing en de onbegrensde mogelijkheden waar je de American dream kon gaan beleven… Nou dat is al een poosje voltooid verleden tijd. door de kredietcrisis, stijgende prijzen en een economie die ergens onderin de greppel is beland zijn veel Amerikanen niet meer in staat om hun hypotheken te betalen, waardoor ze genoodzaakt zijn om in een tent te leven.

In veel steden zoals Seattle, Los Angeles en Portland zijn parken of braakliggende terreinen omgetoverd tot ware tentendorpen. Volgens dit bericht worden wekelijks 10.000 huizen in beslag genomen, dat zijn heel veel mensen die op straat komen te staan. De NCFTH, een organisatie die zich over de daklozen bekommert, houdt toezicht en steunt de opbouw van de dorpen. In sommige plaatsen worden de gedupeerden gesteund door de lokale overheid maar dat is lang niet overal zo, spijtig genoeg. Op sommige plekken waar de daklozen zich willen vestigen in hun tentje worden ze weggejaagd door de politie, to protect and serve is hun motto…Nu zijn er veel mensen die denken dat de Amerikanen dat echt over zichzelf afgeroepen hebben omdat ze bijna allemaal ‘op de pof leven’. Dat laatste klopt overgens wel maar dat is niet zozeer de schuld van de mensen zelf maar van de banken en de overheid. Iedere Amerikaan krijgt, zo gezegd, bij zijn/haar geboorte een of meerdere creditcards en werden aangemoedigd om te lenen en te kopen. Dat is een slimme list geweest om geld binnen te halen en rente te innen op geld wat helemaal niet bestaat, dat heb je in meerdere artikelen op onze site vast wel gelezen. Dus zoals ik al zei, kun je dit de Amerikanen niet aan rekenen omdat ze niet beter weten en omdat ze dus een misplaatst vertrouwen in hun bank/overheid hebben gehad. En het ergste is, het einde is nog niet in zicht van al deze ellende. De Amerikanen kunnen hun borst nat maken…

1 reactie tot nu toe

[...] en zijn afhankelijk van voedsel coupons. Ontelbare aantallen komen op straat te staan, leven in tentenkampen en worden gewoon aan hun lot over gelaten, dit gebeurt natuurlijk vooral bij de lagere en midden [...]

Laat een reactie achter

Naam (verplicht)

E-mail (wordt niet gepubliceerd) (verplicht)

Website

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Reactie