Internet straks niet meer vrij

Internet is momenteel de meest vrije media ter wereld. Van sport tot entertainment, van leugens en onzin tot de overduidelijke waarheid is te vinden op de miljarden websites die het internet momenteel rijk is. Vooral de vrijheidsorganisaties en de alternatieve media moeten het van het internet hebben om hun informatie te delen.

Een net-neutrale activisten groep heeft onlangs echter een gevaarlijk plan ontrafeld. Het blijkt dat in Canada de twee grootste Internet Service Providers (ISP) genaamd Bell Canada en TELUS in plan in werking gaan stellen, waardoor het internet voor hun abonnees niet meer vrij is. Ze willen pakketten samenstellen, net als bij kabel televisie, waar het basispakket alleen maar 200 websites bevat. Je zal je uiteindelijk scheel moeten betalen om de sites te bezoeken die jij wil bezoeken, want voor de websites die in het basispakket komen wordt zwaar betaald. Alleen die eigenaren die goed betalen hebben dus die kans. Denk dan aan websites als www.cnn.com, www.fox.com. Alle film en entertainment industrieën zullen hun website in dat pakket krijgen. In Nederland zou dat dan neerkomen op de websites van de nieuws en tv zenders, de bladen en een aantal Engelstalige websites. Websites als de onze zul je dan alleen nog kunnen ontvangen in een vrij duur pakket. Dit zal een complete ramp zijn voor de vrije media en de vrijheid van het internet komt enorm in gevaar.

De activisten zijn er achter gekomen doordat werknemers bij de Canadese ISP’s doorkregen wat hun bazen van plan waren. Zij zien ook het gevaar en wilde dit nieuws zo snel mogelijk naar buiten brengen. De werknemers vertelde ons dat het allemaal draait om geld binnen het bedrijf. Marketing en de ISP’s krijgen zo veel makkelijker en meer geld in het laadje dan hoe het nu geregeld is. Wij weten natuurlijk wel beter. Dit plan is hoofdzakelijk opgesteld om de vrijheid van meningsuiting, die wij en vele met ons willen beoefenen, aan banden te leggen. Dit kan nu alleen nog op het internet en zelfs dat zal ons straks ontnomen worden. Lees voor meer informatie en links dit Engelstalige bericht.

1 reactie tot nu toe

[...] Internet straks niet meer vrij [...]

Laat een reactie achter

Naam (verplicht)

E-mail (wordt niet gepubliceerd) (verplicht)

Website

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Reactie